Meest recente artikelen

Hoe kan ik mijn stoofvlees het best opnieuw opwarmen?

Heerlijk warme stoverij

Hoe kan ik mijn stoofvlees het best opnieuw opwarmen? Artikel

Heb je nog een restje stoverij van de vorige dag of uit de diepvries? Of maak jij je stoofpotje sowieso de dag voordien omdat je dat lekkerder vindt? Dan wil je vast weten hoe je het beste stoofvlees kan opwarmen. Enkele tips!

De meeste stoofpotjes worden nog lekkerder als de smaken een nachtje hebben kunnen versmelten. Dat geldt ook voor stoverij. Het geheim van lekker stoofvlees zit 'm sowieso in het lekker lang sudderen. Stoofvlees opwarmen kan de smaak dus zelfs wat beter maken.

Stoofvlees opwarmen uit de koelkast

Bewaar het stoofvlees afgedekt in de koelkast tot het tijd is om het op te warmen. Verwarm het altijd langzaam en op een laag vuurtje. Roer de stoverij regelmatig zodat het niet aanbrandt. Dat duurt zo'n 20 minuutjes, afhankelijk van de hoeveelheid. Wordt het gerecht te droog? Voeg dan een beetje vocht toe zodat het lekker sappig blijft. Het keyword is 'langzaam'. Stop je stoofvlees dus liever niet in de microgolfoven op volle kracht. Je kunt stoofvleees wel opwarmen in de oven. In de oven wordt de warmte meer gelijkmatig verdeeld dan op een kookvuur. Er is dan ook weinig kans op een aangebrande bodem.

Stoofvlees opwarmen uit de diepvriezer

Wil je stoofvlees opwarmen dat uit de diepvriezer komt? Dan zit de truc 'm al in het afkoelen voor het gerecht de vriezer in gaat. Hoe verser dat gebeurt, hoe beter. Koel het stoofpotje wel eerst volledig af. Dat gaat sneller als je de pan in een bak koud water zet. Daarna vries je de stoverij in handige porties in. Wil je deze in de (microgolf)oven opwarmen, gebruik dan vuurvaste bakjes. Geen geknoei, minder afwas!

Warm je stoofvlees niet zomaar rechtstreeks uit de diepvriezer op. Laat het eerst rustig ontdooien in de koelkast voor je het in de pan of in de microgolfoven doet. Warm het vervolgens op op laag vuur en roer regelmatig zodat het niet aanbrandt.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen