Meest recente artikelen

Zo maak je de saus van je stoofvlees wat dikker

Makkelijk!

Zo maak je de saus van je stoofvlees wat dikker Artikel

Stoofvlees dikker maken? Da's makkelijker dan je denkt! Met onze handige tips maak je die lopende saus in 1-2-3 heerlijk smeuïg.

Als je stoofvlees dikker wilt maken, zijn er verschillende mogelijkheden. Zoek jij vandaag een methode om je saus van bij het begin smeuïger te maken, of is je stoverij al klaar en vind je de saus wat te lopend?

Mogelijkheid 1: je moet je stoofvlees nog maken

Moet je nog beginnen aan je stoverij en wil je een wat dikkere saus dan anders? Probeer een van deze methodes:

  1. Strooi bloem over het vlees
    Een klassieker die prima werkt: een laagje bloem over je vlees strooien. Laat je vlees een korstje krijgen, voeg de bloem toe en laat eventjes meebakken. Daarna voeg je zoals gewoonlijk de vloeistoffen toe.
  2. Voeg een boterham of plakje peperkoek met mosterd toe
    Je hebt ongetwijfeld ook al gehoord van dit trucje: een boterham met mosterd zou hét geheime ingrediënt voor hemels stoofvlees zijn. En dat is zeker geen fabeltje! Besmeer een dikke boterham met een laag van je favoriete mosterd en leg 'm ondersteboven in de pot, net nadat je de vloeistoffen hebt toegevoegd. Terwijl de stoverij pruttelt, bindt de boterham je saus. De mosterd geeft ondertussen z'n lekkere smaak af én maakt je stoofvlees lekker zacht.Hou je wel van een kruidige, zoete smaak in je stoofvlees? Dan kun je de boterham vervangen door een sneetje peperkoek.

Mogelijkheid 2: je stoofvlees is al klaar

Ga je bijna aan tafel, en is je stoverijsaus toch wat lopender dan je zou willen? Geen paniek: zo kun je alsnog je stoofvlees dikker maken:

  1. Laat de saus nog wat verder inkoken
    Heb je nog wat tijd? Dan kun je de saus gerust nog wat laten inkoken. Haal wel eerst het vlees uit de pot: zo voorkom je dat je stoofvlees taai wordt. Daarna mag je met een gerust hart het vuur wat hoger zetten zodat de vloeistoffen kunnen verdampen.
  2. Maak een maïzenapapje
    Een sneller trucje: maïszetmeel! Maak eerst een papje van wat koude vloeistof (bijvoorbeeld water of melk) en voeg het toe aan je saus. Roer goed om en laat nog even rustig doorkoken tot je saus voldoende ingedikt is.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen