Meest recente artikelen

Zo kun je koolhydraten eten zonder aan te komen

Dááág vakantiekilo's

  • Deel dit artikel:
Zo kun je koolhydraten eten zonder aan te komen Artikel

Wil je niets liever dan van die laatste vakantiekilo's afkomen? Veel mensen schrappen dan als eerste pasta en brood van het menu, want: daar zitten koolhydraten in.

En van koolhydraten word je dik, toch? Euh, nee dus.. Uit onderzoek blijkt dat er ook koolhydraten zijn die je prima kunt eten zonder dat de weegschaal doorslaat. Een koolhydraatarm dieet volgen is dus niet per se nodig als je af wil vallen.

Goede koolhydraten

Geraffineerde koolhydraten in witte meelproducten als rijst en pasta worden juist snel door het lichaam opgenomen en wél omgezet in vetcellen. Even overslaan dus, als je van die vakantiekilo’s af wil komen.

Minder koolhydraten, meer groenten

Minder koolhydraten, meer groenten

Van bananen tot pasta

Nu vraag je je natuurlijk af: welke koolhydraten behoren tot deze ‘goede’ groep? Wel, behoorlijk veel. Van volkoren granen, groenten en bonen, tot onrijpe bananen en bijvoorbeeld pannenkoekjes gemaakt van bruin rijstmeel.

Goed nieuws: zelfs in aardappelen en pasta zitten deze bijzondere zetmelen. Maar let op: zorg er wel voor dat je ze eerst laat afkoelen in de koelkast, want dan pas komen de resistente zetmelen vrij.

(Bron: Elite Daily, Tekst: Simone Braaksma)

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen