Meest recente artikelen

Het keto-dieet, wat is dat eigenlijk?

Dieettrend uitgelegd

Het keto-dieet, wat is dat eigenlijk? dossier

Je hoort steeds vaker over het keto-dieet, maar wat houdt dat eigenlijk in? En is het een gezonde manier van afvallen? Wij zochten het voor je uit.

Het ketogeen dieet is een strenge vorm van koolhydraatarm eten waarbij je heel weinig koolhydraten eet en relatief veel vetten. Toch kun je op deze manier op korte termijn gewicht verliezen, hoe tegenstrijdig het ook lijkt. Maar over de effecten voor de gezondheid op langere termijn is nog minder bekend. We raden daarom aan om, wanneer je keto wilt gaan eten, je goed te laten begeleiden door een gespecialiseerde voedingsdeskundige.

Het keto-dieet heeft een heleboel bekende aanhangers, waaronder Sergio Herman, Pascale Naessens en Julie Van den Kerchove. Maar zoals zowat elk dieet heeft het ook voor- en nadelen. In de artikelen op deze pagina lees je er alles over.

Gezond eten

In dit dossier willen wij je uitgebreid bijpraten over het ketogeen dieet. Zo kun je goed geïnformeerd zelf oordelen of dit iets voor jou is of toch niet.

Ben je op zoek naar een dieet om op een snelle manier af te vallen? Dan ben je bij Libelle Lekker aan het verkeerde adres. Gezond eten, dat is waar wij voor staan. En gezond eten, dat is voor ons alles (met mate) mogen eten zonder beperkingen of schuldgevoel, maar wel met aandacht voor gezonde ingrediënten en bereidingswijzen én zo nu en dan ook een lekker verwennerijtje. Want genieten van het leven is óók belangrijk om je goed te voelen.

Libelle Lekker, dat zijn geen poedertjes, pakjes of sapjes maar écht eten, huisbereid en volgens de seizoenen, als gezonde brandstof voor je lichaam. Zelf koken, dus. Moeilijk hoeft dat niet te zijn: op onze website vind je altijd wel een recept dat bij jou past. Ook al ben je misschien geen keukenprinses of heb je weinig tijd, bij Libelle Lekker vind je altijd inspiratie om gezond te eten en te koken voor jezelf en voor je gezin, je hele leven lang. Bovendien bieden we je ook heel wat tips over hoe je met kleine aanpassingen in je levensstijl goede gewoontes in de hand kunt werken. We volgen hiervoor zo veel mogelijk de richtlijnen uit de nieuwe voedingsdriehoek.

Volg Libelle Lekker op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Ketorecepten om uit te proberen

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen