Meest recente artikelen

Vraag aan Pascale: "Hoe kan je afvallen door net meer vetten te eten?"

Meer vetten eten en toch afvallen, hoe kan dat?

Vraag aan Pascale: "Hoe kan je afvallen door net meer vetten te eten?" Artikel

Carine (59) beperkt koolhydraten, gebruikt het strikte minimum aan vetstof en snoept niet. Toch valt ze niet af. Pascale Naessens legt uit hoe dit komt.

Pascale Naessens: "Het klinkt inderdaad tegenstrijdig, omdat vetten behoorlijk wat calorieën bevatten en je van te veel calorieën bijkomt. Maar het idee van calorieën tellen om af te vallen is intussen achterhaald. Net zoals het idee dat iedereen op dezelfde manier zou moeten eten. Niet iedereen reageert namelijk op dezelfde manier op voeding. De een reageert beter op vetverbranding, de ander op koolhydraatverbranding."

Koolhydraatarm

Pascale: "Toch zijn er veel studies – van onder meer David Ludwig – die aantonen dat je slanker blijft als je minder koolhydraten eet. Weet je welke voedingsproducten volgens een studie van Harvard het meest gegeten worden door slanke mensen? Yoghurt, noten en fruit. Dat haalt het principe van calorieën tellen dus helemaal onderuit. Hoe meer gezonde vetten je eet, hoe meer je verzadigd bent en hoe kleiner je drang is naar tussendoortjes."

Natuurlijke voeding

Pascale: "Ik ben een enorme voorstander van volwaardige natuurlijke voeding waar niet mee geknoeid is. Vroeger heerste er een taboe rond vet en werd uit veel voedingsproducten het vet verwijderd. Dat ging vaak ten koste van de smaak, waardoor fabrikanten er suiker aan toevoegden. Zonde, want als je voeding in haar natuurlijke vorm laat, reageert je lichaam daar veel beter op en krijg je meer energie."

Luister naar je lichaam

Pascale: "Daarnaast heeft iedereen z'n eigen setpoints. Niet iedereen is geboren om een maatje 38 te hebben. Stel dat jouw setpoint maat 42 is en je wilt daaronder gaan, dan moet je minder eten. Zodra je opnieuw normaal eet, kom je weer bij. De vraag is: is het nodig om eronder te gaan? Hoe je je voelt, is veel belangrijker dan je gewicht."

Natuurlijke vetten

Pascale: "Het idee dat natuurlijke vette producten slecht voor je zijn, is compleet achterhaald. Je kunt ze gewoon niet combineren met koolhydraten."

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel
Alles over Pascale Naessens

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen