Ook hiervoor kun je zout gebruiken in de keuken!
Slimme tip
Behalve als populaire smaakmaker kun je zout ook nog voor iets anders gebruiken in de keuken: het is een prima old fashioned schoonmaakmiddel dat je veilig op alles wat in contact komt met eten kunt gebruiken.
Verwijder koffie- of theevlekken uit je kopjes
Doe een bodempje zout in je kop, laat er een druppeltje afwasmiddel op vallen en schuur met een sponsje je kopjes brandschoon.
Schuur je snijplanken schoon
Een halve citroen en wat grof zout, meer heb je niet nodig om je houten snijplanken schoon te schuren. Hoe? Dat lees je hier.
Gebruik het om aangebrande pannen schoon te maken
Zout is prima geschikt om aangebrande pannen mee schoon te maken. Laat je pan afkoelen en doe 2 à 3 eetlepels zout en een bodempje warm water in je pan. Laat 2 minuutjes weken. Breng vervolgens het water aan de kook en laat 15 minuten pruttelen. Giet het water uit de pan, droog ze niet af maar doe er nog wat extra zout bij en schuur met een doekje of niet-krassend sponsje tot alle aanbaksels verdwenen zijn. Was de pan vervolgens af met wat afwasmiddel en maak ze goed droog.