Meest recente artikelen

Dit is hét geheim voor krokante zoete-aardappelfrietjes

Zacht vanbinnen, crunchy vanbuiten!

Dit is hét geheim voor krokante zoete-aardappelfrietjes Artikel

Krokante zoete-aardappelfrietjes maken, het lijkt soms een hele kunst. We verklappen je graag hét ultieme geheim om ze te bakken zoals het hoort!

Ze zijn lekker, gezond en bovendien heel eenvoudig te maken: krokante frietjes van zoete aardappel zijn een geschenk uit de hemel! Krijg je ze niet zo crunchy en blijven ze aan de slappe kant? Dan verklappen we je graag hét ultieme geheim voor krokante zoete-aardappelfrietjes.

Zo bak je krokante zoete-aardappelfrietjes

Even lekker, maar mét extra crunch? Je hebt niet meer nodig dan wat plantaardige olie en maïszetmeel om van je frietjes een succes van te maken! Dit mengsel legt een soort van omhulsel rond je frietjes. Daardoor wordt de buitenkant lekker krokant terwijl de binnenkant zachtjes gaart.

  1. Spoel of schil de zoete aardappel en snij ‘m in frietjes. Doe ze in een mengkom.
  2. Doe 2 eetlepels maïszetmeel en 1/2 koffielepel zout bij de frietjes. Schep ze om met een lepel of met je vingers. Zorg ervoor dat elk frietje bedekt is met een dun laagje maïszetmeel.
  3. Doe er 3 eetlepels plantaardige olie bij en schep opnieuw om.
  4. Leg de frietjes uit elkaar op een bakplaat met bakpapier, of op een speciale bakplaat met gaatjes waardoor de warme lucht goed kan circuleren. Bak ze 20-25 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C (hetelucht) of in de heteluchtfriteuse. Schep ze na 10 minuten om en zet op het einde van de baktijd de grill nog eventjes op.
  5. Smakelijk!

Hier serveer je de crunchy zoete-aardappelfrietjes bij

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!