Meest recente artikelen

Dit is hét geheim voor krokante zoete aardappelfrietjes

Zacht vanbinnen, crunchy vanbuiten!

  • Deel dit artikel:
Dit is hét geheim voor krokante zoete aardappelfrietjes Artikel

Lekker, gezond en nog eens heel eenvoudig te maken: zoete aardappelfrietjes zijn een geschenk uit de hemel! Je kunt ze besprenkelen met je favoriete kruiden, waarna je ze heerlijk krokant kunt bakken in de oven.

Maar komen ze er bij jou soms ook ietsje te ‘plat’ uit? Jammer is dat! Daarom verklappen we je graag hét ultieme geheim voor krokante zoete aardappelfrietjes.

Crunchy zoete aardappelfrietjes

Even lekker, maar mét extra crunch: je hebt niet meer nodig dan plantaardige olie en maizena om van je frietjes een succes van te maken! Dit mengsel legt een soort van omhulsel rond je frietje, waardoor de buitenkant lekker krokant wordt terwijl de binnenkant zachtjes gaart. Zo doe je het:

  1. Spoel of schil de zoete aardappel en snij ‘m in frietjes. Doe ze in een mengkom.
  2. Doe twee eetlepels maizena en een halve koffielepel zout bij de frietjes. Roer ze om (met een lepel of je vingers). Zorg ervoor dat elk frietje bedekt is.
  3. Doe er nog drie eetlepels plantaardige olie bij en roer opnieuw om.
  4. Leg de frietjes uit elkaar op een bakplaat met bakpapier. Bak ze voor 20-25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Schep ze na 10 minuten om en zet op het einde van de baktijd de grill nog eventjes op.
  5. Smakelijk!

Deze gerechten zijn heerlijk bij je frietjes:

  • Mag even duren
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Kalfsfilet met groentefrietjes en knoflook

  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Halloumiburger met zoete aardappelfrietjes

Lees ook …

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.