Kip met wittewijnsaus en gebakken aardappelen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kip met wittewijnsaus en gebakken aardappelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met een tomatensalade

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Kook de aardappelen gaar in de schil. Laat afkoelen, pel ze en snij ze in plakjes. Pel de uien en knoflook en snij ze in dunne plakken.

  3. 3

    Kruid de kip met peper en zout. Bak ze rondom goudbruin in olie, in een pan die in de oven kan.

  4. 4

    Doe de ui en knoflook bij de kip, bak even mee en blus dan met de wijn en de bouillon. Zet 25 minuten in de oven. Schenk er de room bij en laat nog 10 minuten garen.

  5. 5

    Bak de aardappelen goudbruin in boter en olie. Kruid met peper en zout. Serveer ze met de kip en werk af met bieslook.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Kook de aardappelen gaar in de schil. Laat afkoelen, pel ze en snij ze in plakjes. Pel de uien en knoflook en snij ze in dunne plakken.

  3. 3

    Kruid de kip met peper en zout. Bak ze rondom goudbruin in olie, in een pan die in de oven kan.

  4. 4

    Doe de ui en knoflook bij de kip, bak even mee en blus dan met de wijn en de bouillon. Zet 25 minuten in de oven. Schenk er de room bij en laat nog 10 minuten garen.

  5. 5

    Bak de aardappelen goudbruin in boter en olie. Kruid met peper en zout. Serveer ze met de kip en werk af met bieslook.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.