Doorgewinterde vegetariërs weten vast al dat de Italiaanse keuken heel veel vegetarische recepten kent. Omdat het vlees of de vis meestal apart geserveerd wordt (als secondo), zijn de soepen, pasta's en salades (de primo's) vaak vegetarisch.
De groenten in het zuiden (denk aan die heerlijke tomaten) zijn dan ook zo smaakvol dat ze hun plekje in de spotlights verdienen. En het spreekt vanzelf dat niet-vleeseters ook hun gading zullen vinden in het aanbod van zalige Italiaanse desserts, van smeuïge panna cotta tot een stevige tiramisu.
Van Siciliaanse caponata en pasta alla norma tot vegan bolognese en een zalige pinsa: 30 vegetarische Italiaanse recepten die een vaste plaats verdienen in jouw weekmenu.
Lees ook…
30 vegetarische recepten uit de Italiaanse keuken
Wil je deze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Toscaanse speltpastasalade met artisjok, gegrilde courgette en pesto
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Paccheri met gele courgette en kruidige pangrattato
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Trofie met broccoli-linzenbolognese
-
Minder dan 30 minuten
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
-
Minder dan 30 minuten
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Romige polenta met gebakken champignons en burrata
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Tuinbonenpuree met cicoria en paprika-tomatensalade
-
Meer dan 1 uur
-
Goedkoop
-
Makkelijk
-
Minder dan 30 minuten
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Pappardelle met champignonroomsaus en salie
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Macaroni arrabbiata met mozzarella, kappertjes en pijnboompitten
-
Minder dan 30 minuten
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Ravioli met pesto genovese
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Casarecce met peultjes, ricotta en geroosterde pistachenootjes
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Klassieke pasta genovese met boontjes en krieltjes
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Pasta met Siciliaanse pesto en gegrilde aubergine
-
Meer dan 1 uur
-
Iets duurder
-
Erg makkelijk
Gemarineerde en gekonfijte tomaten met burrata
-
Minder dan 30 minuten
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Focaccia met gegrilde groenten en provolone
-
Minder dan 30 minuten
-
Goedkoop
-
Makkelijk
Pinsa's met lente-ui en pesto van wortelloof en pistaches
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Gnocchi met tomaat-mascarponesaus en kruidencrumble
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Citroenrisotto met boschampignons, groene asperges en dragonsaus
-
Meer dan 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Pasta al ragù met veggie gehakt
-
Meer dan 1 uur
-
Goedkoop
-
Makkelijk
Sterrenravioli met ricotta, pompoencrème, paddenstoelen en peterselieolie
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Toscaanse soep met witte bonen en pestocroutons
-
Minder dan 30 minuten
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Orzo met bimi, mascarpone en rucolapesto
-
Minder dan 30 minuten
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Crespelle met ricotta, spinazie en pijnboompitten
-
Minder dan 30 minuten
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Dip van cannellinibonen met gebakken artisjok
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Trofie met geroosterde kikkererwten en broccolipesto