Meest recente artikelen

Tomaten in alle soorten

Tomaten in alle soorten Artikel

In bolognaisesaus, op de pizza, in een slaatje, in soep, gevuld met spinazie,... tomaten zitten in zoveel lekkere dingen dat we gewoon niet zonder zouden kunnen. Er zijn heel wat verschillende soorten tomaten... we stellen ze je even voor zodat je weet welke je het best gebruikt voor wat.

Losse tomaten

De meest gegeten tomaat in België is de Baron. Dit is een traditionele vleestomaat met veel smaak. De sappige tomaat heeft veel bereidingsmogelijkheden.

Ook de Coeur de Boeuf zal je misschien bekend in de oren klinken? Hij heeft een aparte vorm en twee kleuren. Deze tomatensoort smaakt een beetje zuur waardoor ze lekker smaakt in een zuiders slaatje.

Nog een bekende tomaat is de Kumato. Deze heeft een iewat bruine kleur en een specifieke smaak. Ook de Kumato kan je best gebruiken in slaatjes.

Prince is een tomaatsoort die lang houdbaar is. Je kan deze tomaat het best gebruiken in salades. Ook om te koken of te grillen is de Prince erg geschikt.

Als je een langwerpige gedeukte tomaat tegenkomt, is dit waarschijnlijk een Eleganto. Hij heeft een stevige mediterrane smaak en een frisse geur. De Eleganto is geschikt voor salades of om tussen broodjes te leggen.

De Sweet Pink is een rozige tomaat. Ze smaakt een beetje zoet en kan zowel in warme als koude gerechten gebruikt worden.

Trostomaten

Torrito-tomaten zijn geen onbekende tomaten. Ze zijn pruimvorming en hangen met 9 aan een tros. Je gebruikt ze als snack.

De prunella-trostomaten zijn kleine, pruimvormige vruchten. Het vruchtvlees is vast en is net zoals de Sweet Pink erg lekker in koude en warme bereidingen.

De Elita heeft zo'n 5 tomaten per tros. De tomaat is lang houdbaar en vooral lekker in salades.

Pittoresk is ene middelgrote trostomaat die ook goed houdbaar is. Hij is ideaal om op te vullen.

Princess zijn grote tomaten met een dieprode kleur. Ze zijn heerlijk om uit het vuistje te eten met een beetje zout erop.

Meer weten over tomaten? Dan moet je hier zijn!

 

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen