Recept

Citroenrisotto met boschampignons, groene asperges en dragonsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk hoofdgerecht met een feestelijk sausje.

Tip: je kunt de eidooiers loskloppen op een zacht vuur of au bain-marie, voor het perfecte schuimige sausje.

bereiding
  1. 1

    Bereid de risotto. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Fruit ze aan in olijfolie. Voeg er de rijst aan toe en roer om tot alle korrels met een laagje olie bedekt zijn. Blus de rijst met de witte wijn, zet het vuur iets zachter en roer met een houten lepel tot al het vocht door de korrels opgenomen is.

  2. 2

    Schenk de groentebouillon soeplepel per soeplepel bij derisotto, roer telkens tot al het vocht opgenomen is voor je een nieuwe lepel toevoegt. Dit neemt ± 20 minuten in beslag.

  3. 3

    Verwijder het onderste houtachtige deel van de groene asperges en snij de asperges in hapklare stukken. Blancheer ze3 minuten in lichtgezouten water en laat ze uitlekken. Bak ze daarna kort in wat boter en kruid ze met peper en zout. Maak de boschampignons schoon. Bak ze in een andere pan krokant in wat boter en kruid ze met peper en zout.

  4. 4

    Maak de saus. Pel en snipper de sjalot. Fruit ze in wat boter en blus met het citroensap en de witte wijn. Voeg 2 takjes dragon toe. Laat de saus even inkoken en zeef ze. Roer in hetzelfde pannetje, eerst van het vuur, de eidooiers los met het opgevangen vocht. Zet de pan terug op een heel zacht vuur en klop het mengsel goed met een garde tot de saus dikt. Haal de saus van het vuur en roer er de rest van de boter door. Meng er 2 eetlepels gehakte dragon onder en breng op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Breng de risotto op smaak met het citroensap, de geraspte citroenschil, de parmezaan en boter. Verdeel de risotto over de borden, leg er de gebakken groene asperges en champignons bij en werk het gerecht af met de dragonsaus en nog een takje verse dragon.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Citroenrisotto met boschampignons, groene asperges en dragonsaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!