Recept

Orzo met bimi, mascarpone en rucolapesto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk frisse vegetarische pasta!

Extra pittig: rucolapesto is iets pittiger van smaak dan de klassieke pesto genovese op basis van basilicum. Je kunt eventueel extra basilicum, bladpeterselie of jonge bladspinazie toevoegen om de pesto iets zachter van smaak te maken.

bereiding
  1. 1

    Maak de pesto. Pel en pers de knoflook. Mix de rucola met de parmezaan, de pijnboompitten en de knoflook in een keukenmachine of blender, terwijl je geleidelijk de olijfolie toevoegt, tot je een gladde pesto krijgt. Kruid de pesto met peper en zout.

  2. 2

    Maak de boontjes schoon. Kook de boontjes, de bimi en de erwtjes 4 minuten in gezouten water Giet ze af en spoel ze onder koud stromend water.

  3. 3

    Meng het citroensap onder de mascarpone. Breng de mascarpone op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Kook de pasta al dente in gezouten water, giet hem af en hou 1 soeplepel van het kookvocht apart. Meng de gekookte pasta met de groenten. Meng er de rucolapesto onder. Voeg indien nodig wat van het bewaarde kookvocht toe om de saus smeuïger te maken.

  5. 5

    Verdeel de pasta over de borden. Lepel wat citroenmascarpone over de pasta en werk hem af met de extra rucola en de geraspte citroenschil.Lekker met extra parmezaan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Orzo met bimi, mascarpone en rucolapesto

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!