Meest recente artikelen

Paasmenu met een Italiaans tintje

Dat smaakt altijd

Paasmenu met een Italiaans tintje Artikel

Geef je paasmenu dit jaar eens een Italiaans tintje: succes verzekerd met bellini's, pasta en limoncellomousse!

Apero

Je kunt natuurlijk gaan voor een Aperol spritz of voor een Hugo, maar wij kiezen deze keer voor een Bellini met rozemarijn. Ook makkelijk alcoholvrij te maken door een alcoholvrije schuimwijn te gebruiken. Voor erbij een assortiment fijne hapjes, van crostini over pizza tot een hapje in een glaasje.

Voorgerecht

Voor het paasmenu mag een pasta wat feestelijker zijn dan anders. Dit recept van chef Peppe Giacomazza smaakt superverrassend door de combinatie van asperges, geitenkaas en … aardbeien!

Hoofdgerecht

Een klassieker op het paasmenu is lamsbout. Serveer ‘m deze keer eens anders dan anders, met artisjok en olijven. En een heerlijke gratin dauphinois voor erbij. In deze video zie je hoe je die zelf maakt. Liever vis? Dan gaan we voor rog met een heerlijke caponata (denk: tomaat, olijven, aubergines, kappertjes en kruiden). En als vegetarisch gerechtje smaakt zo’n zalig romige burrata altijd.

Dessert

Al jaren een klassieker op onze website, en terecht: deze mousse van limoncello is de perfecte afsluiter van je paasmenu. Voor vegetariërs kun je de gelatine eruit laten: die geeft de mousse extra stevigheid, maar door ‘m in een glaasje te serveren is dat niet echt nodig. Eventueel kun je een eiwit extra gebruiken.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

 Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen