Meest recente artikelen

Paasmenu met een Italiaans tintje

Dat smaakt altijd!

Paasmenu met een Italiaans tintje Artikel

Geef je paasmenu dit jaar eens een Italiaans tintje: succes verzekerd met bellini's, pasta en limoncellomousse!

Pasen is een van de belangrijkste feestdagen in Italië en wordt vooral gevierd omwille van de religieuze achtergrond. Maar het is ook de start van de lente en het buitenleven. Elk dorp houdt traditioneel een feest of processie om het seizoen in te luiden.

Apero

Je kunt natuurlijk gaan voor een Aperol spritz of voor een Hugo, maar wij kiezen deze keer voor een Bellini met rozemarijn. Ook makkelijk alcoholvrij te maken door een alcoholvrije schuimwijn te gebruiken. Voor erbij een assortiment fijne hapjes, van crostini over pizza tot een hapje in een glaasje.

Voorgerecht

Voor het paasmenu mag een pasta wat feestelijker zijn dan anders. Dit recept van chef Peppe Giacomazza smaakt superverrassend door de combinatie van asperges, geitenkaas en … aardbeien!

Daarnaast kun je ook een heerlijk romige dip op basis van witte bonen maken. Serveer dit met lekkere paasbroodjes en je hebt een perfect hapje voor op je paastafel!

Hoofdgerecht

Een klassieker op het paasmenu is lamsbout. De gewoonte gaat terug tot de Joodse tradities. Met het offeren van het lam bewezen ze eer aan hun God, het eten van het lam stond dan weer symbool voor het leven, omdat het vlees je voedt, de melk je dorst lest en de wol je warm houdt. Serveer ‘m deze keer eens anders dan anders, met artisjok en olijven of met pitachekorst. En een heerlijke gratin dauphinois of rozemarijnaardappelen voor erbij.

Liever vis? Dan gaan we voor rog met een heerlijke caponata (denk: tomaat, olijven, aubergines, kappertjes en kruiden). En als vegetarisch gerechtje smaakt zo’n zalig romige burrata altijd. Een andere vegetarische optie is crespelle met ricotta, heerlijke, hartige Italiaanse pannenkoekjes.

Dessert

Al jaren een klassieker op onze website, en terecht: de mousse van limoncello is de perfecte afsluiter van je paasmenu. Voor vegetariërs kun je de gelatine eruit laten: die geeft de mousse extra stevigheid, maar door ‘m in een glaasje te serveren is dat niet echt nodig. Eventueel kun je een eiwit extra gebruiken.

Graag nog wat meer Italiaanse desserten? Crostata is een authentieke Italiaanse taart. Je kunt zelf experimenteren met allerlei soorten confituur. Een crostata met bijvoorbeeld abrikozen of pruimen is ook erg lekker. Ook ricotta en citroen zijn niet weg te denken op een Italiaans paasfeest. De citroen-ricottacheesecake is een echte lentetopper door de friszure en romige combinatie.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

 Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen