Recept

Sterrenravioli met ricotta, pompoencrème, paddenstoelen en peterselieolie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Voor dit feestelijke gerechtje kun je alles vooraf klaarmaken. Warm net voor het serveren de pompoencrème en de bospaddenstoelen kort even op. Kook de sterrenravioli net voor het serveren zodat ze mooi warm blijven.

bereiding
  1. 1

    Maak het pastadeeg. Leg de bloem in een hoopje op het werkblad en maak er een kuiltje in. Breek er de eieren in en meng het deeg eerst even met een vork. Kneed het dan met je handen tot een soepel pastadeeg. Je kunt het deeg in de keukenrobot kneden, maar kneed het dan ook nadien nog even door met je handen. Verpak het in vershoudfolie en laat het  30 minuten rusten in de koelkast.

  2. 2

    Maak de pompoencrème. Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de butternut overlangs in twee en verwijder de pitten. Kruid de helften met peper en zout, bedruppel ze met olijfolie en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat met het snijvlak naar beneden. Rooster de butternut 1 uur in de oven tot hij mooi zacht is. Haal de butternut uit de oven en lepel er het vruchtvlees uit. Mix het vruchtvlees glad met de room, het kerriepoeder, het komijnpoeder, peper en zout en hou de crème warm.

  3. 3

    Maak intussen de peterselieolie. Rasp de citroenschil fijn. Mix de peterselie met de geraspte citroenschil en de olie glad. Kruid de olie met peper en zout.

  4. 4

    Maak de sterrenravioli. Kruid de ricotta met peper en zout. Rol het pastadeeg uit en haal het door de pastamachine. Rol het uit tot dunne vellen en snij het in lange stukken. Leg één stuk pastadeeg op je werkblad en verdeel er enkele koffielepels ricottavulling op met telkens wat afstand tussen. Leg er vervolgens een tweede vel pastadeeg over en steek er dan met een steekvormpje sterretjes uit, net rond de hoopjes ricotta. Duw de randen goed aan. Breng het water aan de kook voor de pasta.

  5. 5

    Bereid de bospaddenstoelen. Pel en snipper de knoflook. Bak de bospaddenstoelen met de knoflook in een pan met de olijfolie. Voeg de sojasaus toe en kruid ze met peper. Hak de pecannoten en de bladpeterselie voor de afwerking fijn.

  6. 6

    Kook de sterrenravioli gaar in gezouten water. Als ze bovendrijven, zijn ze gaar. Laat de sterrenravioli kort uitlekken op keukenpapier. Lepel wat van de pompoencrème op de borden en leg er de ravioli op. Lepel er de bospaddenstoelen bij en werk het gerecht af met de peterselieolie, de fijngehakte bladpeterselie en de pecannoten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Sterrenravioli met ricotta, pompoencrème, paddenstoelen en peterselieolie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!