Recept

Paccheri met gele courgette en kruidige pangrattato

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Natalie tipt!

“Paccheri is een van mijn laatste ontdekkingen uit het rijkelijke pasta-assortiment van de supermarkt. Deze pastabuisjes zijn de grote broertjes van penne en zijn ideaal in combinatie met een stevig pastasausje. Je kunt ze ook vullen. De moeite om eens te proeven!"

bereiding
  1. 1

    Maak de pangrattato. Maal het brood grof in een keukenrobot. Verhit wat olijfolie in een pan en bak het broodkruim krokant samen met de tijm, de chilivlokken en de rozemarijn. Voeg een snuifje grof zeezout toe en laat de krokante topping uitlekken op keukenpapier.

  2. 2

    Spoel de courgettes, verwijder de zaadlijsten en snij de courgettes in halve maantjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de knoflook en de ui aan. Voeg de courgette toe en blus alles met de witte wijn. Laat op een zacht vuur garen. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af, maar hou een pollepel van het kookvocht apart. Doe de pasta bij de courgette en voeg het extra kookvocht toe.

  4. 4

    Hak de pistaches kleiner. Stort de pasta in een schaal en werk af met de kruidige pangrattato, de geraspte parmezaan en de pistaches.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Paccheri met gele courgette en kruidige pangrattato

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!