Recept

Romige polenta met gebakken champignons en burrata

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

“Polenta kun je nog in andere gerechten verwerken. De korrels absorberen veel vocht, je kunt het dus ook gebruiken om bijvoorbeeld zoeteaardappelfrietjes een korstje te geven. Of strooi het over de kruimeldeegbodem van een quiche: de polenta zal het overtollige vocht van de groenten absorberen, zodat je een perfect krokante bodem krijgt.”

bereiding
  1. 1

    Breng 4 kopjes water aan de kook samen met het blokje groentebouillon. Voeg de polenta toe en roer op een zacht vuur in 5 minuten tot een dikke, smeuïge puree. Neem de polenta van het vuur en breng ze op smaak met de geraspte parmezaan, een klontje boter en versgemalen peper.

  2. 2

    Maak de boschampignons schoon. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Verhit een pan op hoog vuur en roerbak de sjalot, de knoflook en de boschampignons krokant. Breng ze op smaak met de tijm, peper en zout.

  3. 3

    Doe de polenta in een bord en lepel er de champignons op. Werk af met de burrata en wat olijfolie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Romige polenta met gebakken champignons en burrata

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!