Recept

Casarecce ai funghi

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Siciliaans à la Gilles De Coster.

“Deze oer-Siciliaanse pasta is oorspronkelijk afkomstig uit Catania, maar is over het hele eiland geliefd. Zoals zowat elke pastaklassieker bestaat het gerecht uit simpele, smaakvolle ingrediënten en is het vrij eenvoudig te bereiden. Pure comfortfood. Heerlijk in de herfst en euh, in de zomer, winter én lente. Gewoon altijd heerlijk eigenlijk”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Rooster de walnoten 8 minuten op een bakplaat met 1 eetlepel olijfolie in de oven.

  2. 2

    Maak de champignons schoon en snij ze in gelijke stukjes. Pel en snipper de knoflook. Hak de salie fijn. Hak ook de peterselie fijn.

  3. 3

    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote pan op een middelhoog vuur en bak de champignons goudbruin. Bak er de laatste 2 minuten de knoflook bij. Haal alles uit de pan en zet aan de kant.

  4. 4

    Smelt de boter in de pan en doe er de gesnipperde salie bij. Bak de sjalot aan in de salieboter. Voeg er de room en het citroensap bij. Laat de saus 3 minuten sudderen. Voeg er eventueel ½ champignonbouillonblokje aan toe. Voeg de room toe en laat de saus 5 minuten op laag vuur indikken. Breng de saus op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Kook intussen de casarecce 1 minuut minder dan de aangegeven al dente-kooktijd. Giet de pasta af, maar vang het kookvocht op. Voeg de pasta toe aan de saus en meng er 2 soeplepels kookvocht onder.

  6. 6

    Verdeel de pasta over de borden en werk hem af met de champignons, de geraspte citroenschil, de walnoten, de extra salie en de peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Casarecce ai funghi

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!