Een restje mosselen: dit maak je ermee

Laat van dat lekkers niets verloren gaan!

  • Deel dit artikel:
Een restje mosselen: dit maak je ermee Receptenset

Waren je ogen iets groter dan je buik toen je mosselen kocht en heb je nu nog wat over? Gooi dat restje mosselen niet weg, deze gerechten kun je er nog mee maken.

Hoe bewaar je een restje mosselen?

Mosselen die over zijn, haal je best uit hun schelp. Bewaar ze in een goed afgesloten doosje in de koelkast, of vries ze (liefst los van elkaar) in. In de koelkast blijven ze 2 dagen goed, in de diepvriezer 3 maanden. Je kunt de mosseltjes paneren en frituren, ze verwerken in een salade of risotto, ze serveren bij een pasta of in een vispannetje… De mogelijkheden zijn eindeloos. Ga je de mosselen gratineren of met een vinaigrette serveren, dan kun je ook de (goed schoongemaakte) schelpen bewaren om de mosselen in te serveren. Ook het kookvocht van de mosselen hoef je trouwens niet weg te gooien: giet het door een zeef en bewaar het in de koelkast of diepvriezer als basis voor een heerlijke vissoep of –saus.

Lees ook …

Mosseltjes met couscous
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Mosseltjes met couscous

Escabèche van mosselen
  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Escabèche van mosselen

Gegratineerde mosselen met spinazie
  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Gegratineerde mosselen met spinazie

Tempura van mosselen
  • Meer dan 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Tempura van mosselen

Mosselsoep
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Mosselsoep

Bouillabaisse van Noordzeevis
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Duur
  • Iets moeilijker

Bouillabaisse van Noordzeevis

Gratin van zeevruchten
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Gratin van zeevruchten

Schelvishaasje met mosselen en gemarineerde venkel
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Schelvishaasje met mosselen en gemarineerde venkel

Ovenschotel met zeewolf, venkel en mosselsaus
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Ovenschotel met zeewolf, venkel en mosselsaus

Zeetong met sabayon van mosselen
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Zeetong met sabayon van mosselen

Zarzuela
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Zarzuela

Pizza met inktvis en mosselen
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Pizza met inktvis en mosselen

Mosselen met kruidenboter
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Mosselen met kruidenboter

Tagliatelli met zeevruchten
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Tagliatelli met zeevruchten

Gefrituurde mosselen met kruidenslaatje
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Gefrituurde mosselen met kruidenslaatje

Vispapillot met mosseltjes
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Vispapillot met mosseltjes

Tong op z'n Oostends met pommes duchesse
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Duur
  • Makkelijk

Tong op z'n Oostends met pommes duchesse

Aardappelsalade met mosselen en spekjes
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Aardappelsalade met mosselen en spekjes

Salade met gepaneerde mosselen en salsa verde
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Salade met gepaneerde mosselen en salsa verde

Gegratineerde mosselen
  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Gegratineerde mosselen

Gefrituurde mosseltjes met tartaarsaus
  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Gefrituurde mosseltjes met tartaarsaus

Mosselen met een kaaskorstje
  • Minder dan 30 minuten
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Mosselen met een kaaskorstje

Pastaschelp gevuld met mosseltjes
  • Minder dan 30 minuten
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Pastaschelp gevuld met mosseltjes

Tongrolletjes met mosselen en kokosmelk
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Tongrolletjes met mosselen en kokosmelk

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.