Recept

Zalmpannetje met mosselen, venkel en dragoncrumble

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Dit vispannetje is klaar in 30 minuten! Ovengeroosterde broccoli, bloemkool, raapjes of spruitjes zijn er ook heerlijk in.

 

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de venkel schoon en snij ‘m in repen. Fruit aan in wat boter en verdeel over 4 vuurvaste ovenschaaltjes.

 2. 2

  Spoel de mosselen grondig en laat ze uitlekken in een vergiet. Doe ze in een kookpot en giet er de pastis en wijn bij. Zet het deksel op de pan en kook de mosselen, tot de mosselschelpen opengaan. Haal de mosselen uit de schelp. Zeef het kookvocht en zet even aan de kant.

 3. 3

  Snij de zalm in hapklare blokjes. Leg ze samen met de mosselen op de venkel in de ovenschaaltjes.

 4. 4

  Spoel de dragon en snipper ‘m fijn. Doe de helft van de dragon bij het kookvocht van de mosselen, voeg de room toe en breng aan de kook. Los het maïszetmeel op in een bodempje warm water en roer los. Bind de saus met het opgeloste maïszetmeel, breng op smaak met peper en zout.

 5. 5

  Meng de rest van de dragon met de panko en voeg een tweetal eetlepels olijfolie toe tot je een crumble krijgt. Lepel eerst de saus over de zalm en mosselen en strooi er dan de crumble over. Gaar 15 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zalmpannetje met mosselen, venkel en dragoncrumble

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!