Lunchsalade met mosselen
bereiding
- 
                        1 Halveer een kleine ui. Snij een wortel en een rode paprika in stukjes. Snij 2 trostomaten in plakjes. 
- 
                        2 Spoel de mosselen, doe ze in een diepe kookpan met de ui, wortel, paprika, korianderzaadjes en sherry-azijn. Laat afgedekt koken op een hevig vuur tot de mosselen opengaan. 
- 
                        3 Laat de mosselen afkoelen en haal ze uit hun schelp. Zeef het kooknat. Neem de ui en korianderzaadjes weg, bewaar de meegekookte wortel en paprika en laat afkoelen. 
- 
                        4 Meng de veldsla met de tomaten, mosselgroenten en mosselen. Maak een vinaigrette met de olijfolie, het citroensap en 1 à 2 eetlepels van het gezeefde mosselkookvocht. Kruid met peper en zout en maak er de salade mee aan. Serveer op kamertemperatuur. 
Voorbereiding
 
                                                     
                 
                 
                 
                 
                                 
                 
                 
                