Bouillabaisse van Noordzeevis
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Bouillabaisse van Noordzeevis

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zoals de zuiderse vissoep aan de Vlaamse kust gemaakt wordt: met kabeljauw en garnalen

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de vissen, dep ze goed droog. Pel de garnalen. Spoel de mosselen tot het water helder blijft. 

    Pel en snipper de ui fijn. Snij de wortelen in staafjes, de prei in ringetjes, de selder in boogjes, de venkel in halve ringen. Hak de selderblaadjes en hou ze apart. Pel de tomaat ensnij ze in blokjes.

  2. 2

    Laat de mosselen op een hevig vuur openkoken. Haal ze uit hun schelp. Zeef het kooknat van de mosselen.

  3. 3

    Stoof de ui, de prei, de selder en de venkel kort aan in een flinke noot boter. Gier er de visfumet en het kooknat van de mosselen bij. Voeg er de tomatenpuree, de tomaatblokjes en het kruidentuiltje aan toe. Verwarm weer tot tegen het kookpunt aan. Leg er de rode poontjes en de moten zeepaling bij. Laat 5 minuten sudderen. Voeg er de kabeljauw-moten aan toe. Laat nog 5 minuten sudderen, of tot de vissen gaar zijn zonder uit elkaar te vallen.

  4. 4

    Verwijder het kruidentuiltje. Doe de mosselen, de garnalen en de gehakte selderblaadjes bij de soep. Kruid flink met peper en zout. Laat nog 1 minuut goed doorwarmen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de vissen, dep ze goed droog. Pel de garnalen. Spoel de mosselen tot het water helder blijft. 

    Pel en snipper de ui fijn. Snij de wortelen in staafjes, de prei in ringetjes, de selder in boogjes, de venkel in halve ringen. Hak de selderblaadjes en hou ze apart. Pel de tomaat ensnij ze in blokjes.

  2. 2

    Laat de mosselen op een hevig vuur openkoken. Haal ze uit hun schelp. Zeef het kooknat van de mosselen.

  3. 3

    Stoof de ui, de prei, de selder en de venkel kort aan in een flinke noot boter. Gier er de visfumet en het kooknat van de mosselen bij. Voeg er de tomatenpuree, de tomaatblokjes en het kruidentuiltje aan toe. Verwarm weer tot tegen het kookpunt aan. Leg er de rode poontjes en de moten zeepaling bij. Laat 5 minuten sudderen. Voeg er de kabeljauw-moten aan toe. Laat nog 5 minuten sudderen, of tot de vissen gaar zijn zonder uit elkaar te vallen.

  4. 4

    Verwijder het kruidentuiltje. Doe de mosselen, de garnalen en de gehakte selderblaadjes bij de soep. Kruid flink met peper en zout. Laat nog 1 minuut goed doorwarmen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.