Escabèche van mosselen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Escabèche van mosselen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Vurige mosselen

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper de rode ui.

    Snij 1/4 van de paprika in héél fijne blokjes.

    Hak de bieslook fijn.

  2. 2

    Zet de mosselen héél kort op een hoog vuur, tot de schelpen opengaan; ze hoeven niet gaar te zijn.

  3. 3

    Maak een vinaigrette met de olijfolie en de rode wijnazijn en breng op smaak met zout en paprikapoeder.

  4. 4

    Haal de mosselen uit hun schelp. Hou één schelpdeel per mossel apart. 

    Leg elke mossel in een schelp. Besprenkel met de vinaigrette en strooi er de groentenblokjes over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper de rode ui.

    Snij 1/4 van de paprika in héél fijne blokjes.

    Hak de bieslook fijn.

  2. 2

    Zet de mosselen héél kort op een hoog vuur, tot de schelpen opengaan; ze hoeven niet gaar te zijn.

  3. 3

    Maak een vinaigrette met de olijfolie en de rode wijnazijn en breng op smaak met zout en paprikapoeder.

  4. 4

    Haal de mosselen uit hun schelp. Hou één schelpdeel per mossel apart. 

    Leg elke mossel in een schelp. Besprenkel met de vinaigrette en strooi er de groentenblokjes over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.