Escabèche van mosselen

Zo maak je ‘t
  1. Snipper de rode ui.

    Snij 1/4 van de paprika in héél fijne blokjes.

    Hak de bieslook fijn.

  2. Zet de mosselen héél kort op een hoog vuur, tot de schelpen opengaan; ze hoeven niet gaar te zijn.

  3. Maak een vinaigrette met de olijfolie en de rode wijnazijn en breng op smaak met zout en paprikapoeder.

  4. Haal de mosselen uit hun schelp. Hou één schelpdeel per mossel apart. 

    Leg elke mossel in een schelp. Besprenkel met de vinaigrette en strooi er de groentenblokjes over.

Of toch iets anders?

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Gefrituurde mosselen met kruidenslaatje

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Iets moeilijker

Feestelijk gegratineerde mosseltjes

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Gegratineerde mosselen

  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Gegratineerde mosselen met spinazie

  • Minder dan 30 minuten
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Barbecuemosselen met witbier, knoflook en verse kruiden