Escabèche van mosselen

  • 15 min
  • Erg makkelijk
  • Goedkoop
  • Europees
  • Hapje
Zo maak je ‘t
  1. Snipper de rode ui.

    Snij 1/4 van de paprika in héél fijne blokjes.

    Hak de bieslook fijn.

  2. Zet de mosselen héél kort op een hoog vuur, tot de schelpen opengaan; ze hoeven niet gaar te zijn.

  3. Maak een vinaigrette met de olijfolie en de rode wijnazijn en breng op smaak met zout en paprikapoeder.

  4. Haal de mosselen uit hun schelp. Hou één schelpdeel per mossel apart. 

    Leg elke mossel in een schelp. Besprenkel met de vinaigrette en strooi er de groentenblokjes over.

Of toch iets anders?

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Mosselen met kruidenboter

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Mosselen in' t groen

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Spaghettini met mosseltjes

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Mosselen met tarbot

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Mosselen met venkel en pastis