Recept

Tempura van mosselen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk gefrituurd hapje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Hak de peterselie fijn.

  2. 2

    Was de mosselen en dep ze droog met keukenpapier. Besprenkel met het citroensap en de worcestersaus en strooi er de gehakte peterselie over. Zet afgedekt op een koele plaats.

  3. 3

    Splits het ei. Doe de bloem, olie,peper, zout en eidooier in een kom. Roer er wat melk onder en voeg , als er een dik beslag is ontstaan, melk toe tot het als een breed lint van de lepel loopt. Zet afgedekt 1 uur op een koele plaats.

  4. 4

    Klop het eiwit heel stijf en roer 2 eetlepels door het deeg. Spatel vervolgens het deeg door de rest van het eiwit.

  5. 5

    Haal telkens een mossel door het beslag en laat' m door en door warm en mooi bruin worden in de hete frituurolie. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer met wat gefrituurde peterselie. Heerlijk met een sojadipsausje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tempura van mosselen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!