Schelvishaasje met mosselen en gemarineerde venkel
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Schelvishaasje met mosselen en gemarineerde venkel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Schelvishaasje is een mooie schelvisfilet

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de aardappelen. Snij de venkel in reepjes, de ui in ringetjes, de tomaat in blokjes. Spoel de mosselen grondig. Hak de bieslook. 

  2. 2

    Kook de aardappelen. Pureer ze met de helft van de room. Breng op smaak met peper en zout. Schep de puree in een ovenschaal. Zet, afgedekt; koel weg.

  3. 3

    Vermeng de venkel, ui en tomaat in een kommetje met olijfolie, de wijnazijn en een handvol bieslook. Kruid met peper en zout. Zet afgedekt, koel weg. 

  4. 4

    Laat de mosselen op een hevig vuur openkoken. Laat ze wat afkoelen, haal ze uit hun schelp. Zeef het kookvocht. Zet alles koel weg. 

  5. 5

    Spoel de vishaasjes, dep ze goed droog. Kruid ze met peper en zout. Leg ze op de aardappelpuree. Zet 15 minuten in de oven op 200° C.

  6. 6

    Breng het gezeefde kookvocht van de mosselen aan de kook met de rest van de room. Laat 1 minuut doorkoken. Leg de mosselen bij de vis en lepel er de roomsaus bij.

  7. 7

    Zet nog 5 minuten in de oven. Schep er de gemarineerde venkel bij. Werk af met plukjes verse kervel en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de aardappelen. Snij de venkel in reepjes, de ui in ringetjes, de tomaat in blokjes. Spoel de mosselen grondig. Hak de bieslook. 

  2. 2

    Kook de aardappelen. Pureer ze met de helft van de room. Breng op smaak met peper en zout. Schep de puree in een ovenschaal. Zet, afgedekt; koel weg.

  3. 3

    Vermeng de venkel, ui en tomaat in een kommetje met olijfolie, de wijnazijn en een handvol bieslook. Kruid met peper en zout. Zet afgedekt, koel weg. 

  4. 4

    Laat de mosselen op een hevig vuur openkoken. Laat ze wat afkoelen, haal ze uit hun schelp. Zeef het kookvocht. Zet alles koel weg. 

  5. 5

    Spoel de vishaasjes, dep ze goed droog. Kruid ze met peper en zout. Leg ze op de aardappelpuree. Zet 15 minuten in de oven op 200° C.

  6. 6

    Breng het gezeefde kookvocht van de mosselen aan de kook met de rest van de room. Laat 1 minuut doorkoken. Leg de mosselen bij de vis en lepel er de roomsaus bij.

  7. 7

    Zet nog 5 minuten in de oven. Schep er de gemarineerde venkel bij. Werk af met plukjes verse kervel en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.