Salade met gepaneerde mosselen en salsa verde
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Salade met gepaneerde mosselen en salsa verde

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Spoel de mosselen goed met stromend water. Doe ze in een mosselpot met een klontje boter en laat ze afgedekt op hoog vuur koken tot de mosselen open zijn. Haal de mosselen uit hun schelp. Laat ze eerst goed uitlekken op keukenpapier en dep ze daarna droog.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de tomaten in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Schuif 5 minuten in de voorverwarmde oven tot ze poffen.

  3. 3

    Spoel de sla en de radijzen. Snij de radijzen in vier. Hussel goed door elkaar.

  4. 4

    Meng alle ingrediënten voor de salsa verde in de blender en mix fijn tot een smeuïg sausje. Doe in een spuitzak en laat afkoelen.

  5. 5

    Verhit het frituurvet tot 180°C. Doe de panko samen met peper, zout en de gesnipperde kruiden in een diep bord. Wentel de mosselen achtereenvolgens door de bloem, het losgeklopte ei en de gekruide panko. Frituur de mosselen goudgeel.

  6. 6

    Verdeel de salade en de gepofte tomaten over borden. Werk af met de gepaneerde en gefrituurde mosselen en spuit er enkele toefjes salsa verde op.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de mosselen goed met stromend water. Doe ze in een mosselpot met een klontje boter en laat ze afgedekt op hoog vuur koken tot de mosselen open zijn. Haal de mosselen uit hun schelp. Laat ze eerst goed uitlekken op keukenpapier en dep ze daarna droog.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de tomaten in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Schuif 5 minuten in de voorverwarmde oven tot ze poffen.

  3. 3

    Spoel de sla en de radijzen. Snij de radijzen in vier. Hussel goed door elkaar.

  4. 4

    Meng alle ingrediënten voor de salsa verde in de blender en mix fijn tot een smeuïg sausje. Doe in een spuitzak en laat afkoelen.

  5. 5

    Verhit het frituurvet tot 180°C. Doe de panko samen met peper, zout en de gesnipperde kruiden in een diep bord. Wentel de mosselen achtereenvolgens door de bloem, het losgeklopte ei en de gekruide panko. Frituur de mosselen goudgeel.

  6. 6

    Verdeel de salade en de gepofte tomaten over borden. Werk af met de gepaneerde en gefrituurde mosselen en spuit er enkele toefjes salsa verde op.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.