Recept

Kruiden-venkelslaatje met gefrituurde mosselen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze frisse salade is heerlijk in combinatie met een sprankelend drankje.

bereiding
  1. 1

    Splits de eieren. Bewaar de eidooiers om te paneren en klop de eiwitten luchtig op met een snuifje zout. Pel en plet de knoflook. Klop de Griekse yoghurt luchtig. Voeg de knoflook en het opgeklopte eiwit toe aan de yoghurt en kruid met peper en zout. Doe alles in een spuitzak en zet minstens 1 uur in de koelkast.

  2. 2

    Doe de mosselen in een grote kookpot en kruid met voldoende peper. Schud op en dek af. Laat de mosselen enkele minuten garen. Als alle mosselen open zijn, giet je ze onmiddellijk uit de pot in een vergiet. Laat de mosselen afkoelen, haal ze uit hun schelp en leg ze op keukenpapier.

  3. 3

    Maak de venkelknollen schoon en snij ze met een scherp mes of mandoline in heel fijne plakjes. Hak de bieslook en de dragonblaadjes fijn. Meng de venkel met het sinaasappelsap, de bieslook, de dragon, de mosterd en 2 eetlepels olijfolie en kruid met peper en zout. Zet het slaatje 30 minuten in de koelkast.

  4. 4

    Paneer intussen de mosselen. Klop de eidooiers los. Wentel de mosselen eerst door de bloem, daarna door het ei en eindig met de panko. Frituur de mosselen enkele minuten in frituurolie tot ze goudbruin kleuren. Kruid met peper en zout. Rijg de mosselen op een spiesje met een schijfje citroen.

  5. 5

    Serveer het venkelslaatje met de gefrituurde mosselen en een toefje Griekse yoghurt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kruiden-venkelslaatje met gefrituurde mosselen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!