Meest recente artikelen

Gezonde pasta maken? Dankzij deze tips wordt het een makkie

Gezonde pasta: het bestaat!

Gezonde pasta maken? Dankzij deze tips wordt het een makkie Artikel

Gezonde pasta: daar zijn wij dol op! 't Is minstens even lekker en even gemakkelijk te maken als een standaard pasta, maar veel beter voor je gezondheid. Met onze tips en recepten lukt het sowieso.

In 4 tips naar een gezonde pasta

  1. Gebruik volkorenpasta: Volkorenpasta bevat veel meer vezels dan witte pasta, waardoor je sneller een voldaan gevoel krijgt. Bovendien is hij ook veel voedzamer en is ‘ie heerlijk van smaak. In de supermarkt kan je zowat van elke pastasoort een volkoren versie vinden.
  2. Veel groenten: De sleutel tot een gezonde pasta zijn veel groenten. Verwerk ze in je saus of vervang je pasta eens door courgetti.
  3. Veggie boven: In een gezonde pasta gebruik je best geen vlees maar wel veel groenten en peulvruchten. Kun je het stukje vlees toch niet laten? Ga dan voor vis of onbewerkt, mager vlees zoals kipfilet.
  4. Magere kaas: Voeg je graag kaas toe aan je pasta? Laat de mozzarella en parmezaan dan links liggen en kies voor een magere kaas zoals cottagecheese, ricotta of light kazen. Ben je gek op kaassaus? Wij vonden ‘n manier om ze een pak lichter te maken, zonder de smaak te veranderen. Ontdek hier hoe je het doet.

Deze recepten voor gezonde pasta’s moet je proberen

Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen