Meest recente artikelen

Met dit ingrediënt maak je die kaassaus stukken lichter

Je vindt 't overal!

Met dit ingrediënt maak je die kaassaus stukken lichter Artikel

Zo'n smeuïge kaassaus is de perfecte toevoeging aan heel wat gerechten, maar helaas past ze niet meteen in het eetpatroon van wie op z'n lijn let. Wij vonden 'n manier om ze een pak lichter te maken, zonder de smaak te veranderen. Halleluja!

Je kent het wel: je bent al een tijdje flink op je lijn aan het letten, maar dan wordt er op café plots een bord nacho's met kaasdip besteld. Of je hebt ineens zóveel zin in een bord pasta met gegratineerde kaassaus. Superlekker, natuurlijk, maar wel niet meteen lief voor je gewicht. Gelukkig is er een ingrediënt dat die saus heel wat lichter maakt!

Bloemkool

Bloemkoolpizza en bloemkoolrisotto kende je al, maar die witte koolroosjes hebben nóg heel wat verborgen geheimen. Als je ze kookt of stoomt, pureert, kruidt met peper, zout en nootmuskaat en mengt met een beetje melk en geraspte kaas of smeltkaas, krijg je een heerlijk lichte, maar net zo smeuïge kaassaus die je kunt gebruiken als dip en pastasaus. De bloemkool vervangt dus de boter en bloem (de roux) die je normaal gezien nodig zou hebben voor een kaassaus.

Extra voordeel

Nog een pluspunt aan deze bloemkool-kaassaus? Ze zorgt ervoor dat kieskeurige kindjes (en volwassenen) moeiteloos een extra portie groenten binnenkrijgen. Is jouw kroost dol op macaroni met kaas en ham? Ideaal! Vervang de kaassaus door deze versie, en ze hebben meteen wat extra vitamientjes binnen. Sneaky maar geniaal!

Volg ons op FacebookInstagramPinterest,YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen