• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Volkorenpasta met waterkerssaus en gegrilde groene asperges

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Vervang je gewone pasta door volkorenpasta, die bevat veel meer vezels en is dus een pak gezonder. Bovendien geeft hij je een verzadigder gevoel.

bereiding
  1. 1

    Laat de waterkers op het vuur kort slinken in een bodempje water. Brokkel er het bouillonblokje bij en schep om. Doe alles in een blender. Voeg de mascarpone en de sojaroom toe en mix glad. Breng op smaak met citroensap, peper en zout en hou de waterkerssaus warm.

  2. 2

    Kook de volkorenpasta beetgaar in lichtgezouten water. Snij de harde onderkant van de groene asperges weg. Bestrijk ze met olijfolie en kruid met peper en zout. Gril ze goudbruin en beetgaar in een grillpan.

  3. 3

    Verdeel de pasta over de borden. Giet er de saus over en verdeel er de asperges over. Werk af met extra waterkers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Laat de waterkers op het vuur kort slinken in een bodempje water. Brokkel er het bouillonblokje bij en schep om. Doe alles in een blender. Voeg de mascarpone en de sojaroom toe en mix glad. Breng op smaak met citroensap, peper en zout en hou de waterkerssaus warm.

  2. 2

    Kook de volkorenpasta beetgaar in lichtgezouten water. Snij de harde onderkant van de groene asperges weg. Bestrijk ze met olijfolie en kruid met peper en zout. Gril ze goudbruin en beetgaar in een grillpan.

  3. 3

    Verdeel de pasta over de borden. Giet er de saus over en verdeel er de asperges over. Werk af met extra waterkers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.