Meest recente artikelen

7 recepten met courgetti

Heerlijk gezond

7 recepten met courgetti Artikel

Courgetti, oftewel spaghetti van courgette, is superpopulair. Geen wonder: courgetti is gezond, makkelijk te maken en overheerlijk. Met 7 leuke ideetjes kun je lekker variëren met courgette spaghetti.

Courgetti: je hebt er vast en zeker al eens van gehoord maar heb je het ook al eens uitgeprobeerd? Zeker doen! Net zoals met een gewone spaghetti kun je met deze slanke variant eindeloos variëren. Een snelle courgetti met pesto op maandag, en een uitgebreide courgetti met zeevruchten in het weekend: alles is mogelijk. Bovendien is het (afhankelijk wat je erbij eet) superslank, koolhydraatarm en gezond!

De basis

De basis van een lekkere courgetti bestaat uit lange, dunne reepjes courgette. Zo verkrijg je het effect en de structuur van een echte spaghetti. Om je courgette in sliertjes te snijden kan je een dunschiller gebruiken, maar de handigste weg is om gebruik te maken van een spiralizer. Dat is een tool speciaal gemaakt om je groenten als wortel, komkommer en courgette in dunne reepjes te snijden.

De courgetti kan je op verschillende manieren klaarmaken. Natuurlijk kan het rauw in een slaatje met een lekkere marinade. Je kan de sliertjes ook 2 minuten blancheren in kokend water. Voeg een een snuifje zout toe aan het kookwater voor extra smaak! Voor een courgetti met net wat meer bite kan je ze bakken in de pan en royaal kruiden. Ook roosteren in de oven is een goed idee.

7 x heerlijke courgetti

Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

  1. Courgetti met pesto en feta. Supersimpel, superlekker! Lekker fris in de zomer en perfect voor dagen wanneer je geen zin of tijd hebt om te koken.
  2. Gek op kaas? Ga dan voor deze heerlijke ricottabeignets met courgettespaghetti. Hemels!
  3. Sandra Bekkari brengt de zomer op je bord met een courgetti met paprikasaus en Berloumi. Heerlijk, slank en superorigineel! Je vindt bij Libelle Lekker trouwens nog veel meer recepten van Sandra Bekkari.
  4. Ook Wim Ballieu leefde zich uit met de courgette en maakt een summer spaghetti bolognese.
  5. Courgetti met pesto, venusschelpjes en langoustines: ééntje met al het lekkers uit de zee. Heerlijk!
  6. Gek op Italiaans? Maak dan deze spaghetti courgetti met pesto, ovengegaarde tomaatjes en mozzarella. Iets anders, maar minstens even lekker!
  7. Nog een heerlijk gerecht van Sandra Bekkari: vogelnestjes met mozzarella, tomaat en courgetteslierten. Eentje waar ook de kids van zullen smullen!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen