Recept

Lamskroon met pesto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lamsvlees eet je liefst lekker knapperig aan de buitenkant en zacht rosé vanbinnen. Maak je het op de barbecue? Gril het lamsvlees dan eerst direct - dit wil zeggen op het warmste gedeelte van het rooster. Leg dan de lamskroontjes aan de zijkant, zodat het bot van de ribbetjes zelf naast het barbecuerooster ligt, dan kan dat al niet verbranden. Draai het kroontje om als het vlees makkelijk loslaat van het rooster, niet eerder. Reken toch op zo'n kwartier gaartijd in totaal. 

bereiding
  1. 1

    Maak de pesto. Maak de blaadjes los van het basilicum en doe ze in een blender of vijzel. Voeg de geraspte parmezaan, gesnipperde knoflook en geroosterde pijnboompitten toe, maak fijn en voeg olijfolie toe tot je een smeuïge pesto krijgt.

  2. 2

    Wrijf de lamskroon in met olijfolie. Leg de lamskroon op de rooster van de hete barbecue en schroei het vlees dicht aan beide kanten. Leg het vlees daarna op een hoger gelegen rooster of verplaats de rooster wat hoger en laat nog 4 minuten aan beide kanten bakken.

  3. 3

    Kruid het lamsvlees met peper en zout, serveer met de pesto en wat extra rucola.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lamskroon met pesto

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!