Meest recente artikelen

10 tips voor een relaxte barbecue

Zo kun je genoeg tijd met je gasten spenderen

  • Deel dit artikel:
10 tips voor een relaxte barbecue Artikel

Vrienden uitnodigen voor een barbecue is super leuk, maar soms ben je zo druk bezig dat je amper tijd met hen kunt spenderen. Met deze tien tips ben je super ontspannen en klaar om je gasten in de watten te leggen.

1. Bereid je bijgerechten op voorhand

Tijdens je barbecue ben je waarschijnlijk druk in de weer met vlees grillen voor al je gasten. Daarom is het handig om je bijgerechten en desserts op voorhand te maken als dat mogelijk is. Maak bijvoorbeeld papillotten op voorhand, wikkel al enkele aardappels in zilverpapier en maak je pastasalades ‘s ochtends. Alles dat je op voorhand kunt maken, bespaart je stress en moeite op de barbecue zelf.

2. Zorg dat je materiaal klaar ligt

Niets zo vervelend als tijdens je barbecue nog op zoek te moeten gaan naar een barbecuetang, parasol of extra tuinstoel. Zorg dat je materiaal op voorhand klaarligt, zowel voor het koken als voor het ontvangen van je gasten.

3. Bestel je vlees op voorhand

Als het zonnetje schijnt, ben je vast niet de enige die een barbecue gepland heeft. Bestel je vlees op voorhand om teleurstelling te vermijden. Plan op voorhand je menu en reken uit hoeveel vlees je nodig hebt. Per persoon zou je zo’n 300 à 350 gram vlees moeten voorzien. Vergeet ook niet te vragen of er vegetariërs zijn.

 

4. Maak plaats in je koelkast

Maak voldoende plaats in je koelkast voor je begint met koken en barbecueën. Barbecuevlees laat je best zo lang mogelijk in de koelkast liggen voor je het op de barbecue legt en ook voor je pastasalades, groenten en sausjes zul je plaats nodig hebben. Een overzichtelijke koelkast bespaart je heel wat gepuzzel.

5. Veiligheid eerst

Zorg dat je een emmertje water en/of zand en een blusdeken in de buurt hebt. Een barbecue blijft vuur en er kan altijd iets misgaan. Weten dat je voorbereid bent, geeft je een ontspannen gevoel. Ook handig: voorzie op warme dagen wat zonnecrème voor je gasten.

6. Gebruik een barbecuestarter

Met een barbecuestarter kun je je barbecue snel en eenvoudig aanmaken. Zo kun je ontspannen aan je leuke barbecue avond beginnen. Niemand wilt een gefrustreerde gastvrouw of gastheer die de barbecue niet aan krijgt.

7. Een draadloze vleesthermometer

Een digitale, draadloze vleesthermometer geeft je de kans om bij je gasten te gaan zitten terwijl je vlees op de barbecue ligt. De thermometer geeft een signaal wanneer je vlees klaar is, zodat jij niet heel de tijd aan de grill hoeft te staan.

8. Maak een limonadebar

Zet enkele drankjes, zoals infused water of wijn op tafel in een grote kan of wijnkoeler. Ook leuk: maak zelf een limonadebar met enkele limonadetaps en bekertjes. Door de drankjes op tafel of in de buurt te zetten, kunnen je gasten zichzelf bedienen en hoef jij niet heel de tijd heen en weer te lopen.

9. Hou het eenvoudig

Zorg voor een goede variatie in je gerechtjes, maar hou het eenvoudig. Klassiekers, zoals gepofte aardappelen en papillotten doen het altijd goed. Ook een simpele pastasalade met pesto is altijd lekker. Wil je eens iets nieuws proberen? Test je recept dan eens op voorhand zodat je zeker bent dat het niet te moeilijk en vooral lekker is.

10. Kleine praktische dingen

Je voorbereiden op mogelijke probleempjes is altijd een goed idee. Voorzie stickers of glasmarkers zodat iedereen zijn glas herkent, dat bespaart je een heleboel afwas. Een cupcakepapiertje omgekeerd op je glas zetten met je rietje erdoor voorkomt dat insecten in drankjes terechtkomen. Ben je van plan om ‘s avonds lang buiten te blijven zitten? Voorzie dan zeker enkele dekentjes voor wanneer het afkoelt.

Lees ook…

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen