Recept

Gerookte lamsbout

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Een heerlijk stuk lams op de BBQ. 

bereiding
 1. 1

  Snij de lamsbout schuin in, laat telkens 1 cm tussen elke snede en snij ± 1 cm diep. Stamp de droge ingrediënten voor de kruidenolie in een vijzel. Giet de olijfolie erbij en bestrijk de lamsbout ermee. Laat de lamsbout zo’n 12 à 24 uur in de koelkast marineren.

 2. 2

  Steek de BBQ aan met houtskool en houtsnippers naar keuze (voor het rookproces). Hou er rekening mee dat de lamsbout na het korsten indirect moet garen, dus voorzie een plaats op de rooster waaronder geen kolen liggen. Plaats hier een aluminium bakje met warm water zodat de luchtvochtigheid hoog genoeg blijft. De barbecue zou 150 à 160° warm moeten zijn wanneer je start.

 3. 3

  Leg het gemarineerde vlees op het ingevette rooster en korst het eerst boven de kolen rondom rond. Leg de bout daarna boven het aluminium bakje van de barbecue zodat het vlees indirect kan garen. Plaats het deksel op de barbecue en gaar de bout 1 uur.

 4. 4

  Meng ondertussen de olie, de honing, het citroensap, de knoflook en de peterselie. Smeer de bout elke 5 minuten in met deze mengeling.

 5. 5

  Meet de kerntemperatuur van het vlees. Heb je het vlees graag rosé vlees, neem de bout dan van het vuur wanneer die temperatuur 60°C bedraagt.

 6. 6

  Haal de bout van het vuur en laat nog zo’n 20 minuten rusten onder een vel aluminiumfolie voor je ze aansnijdt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gerookte lamsbout

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!