Oosterse zalm op cederhout
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Oosterse zalm op cederhout

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Barbecue expert Gilles draps deelt speciaal voor Project Libelle zijn beste recept voor zalm op de BBQ. 

bereiding
  1. 1

    Leg de rookplank minstens een uur onder water. Zet een gewicht op de plank zodat ze ondergedompeld blijft.

  2. 2

    Verwarm de barbecue tot 200°C.

  3. 3

    Snij de zalm in blokjes van 2 op 2 cm.

  4. 4

    Droog het rookplankje goed af en leg de zalm erop. Plaats op de barbecue en sluit af met het deksel. Laat 5 minuten garen.

  5. 5

    Werk af met de sojasaus, de hoisinsaus en de zwarte sesamzaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Leg de rookplank minstens een uur onder water. Zet een gewicht op de plank zodat ze ondergedompeld blijft.

  2. 2

    Verwarm de barbecue tot 200°C.

  3. 3

    Snij de zalm in blokjes van 2 op 2 cm.

  4. 4

    Droog het rookplankje goed af en leg de zalm erop. Plaats op de barbecue en sluit af met het deksel. Laat 5 minuten garen.

  5. 5

    Werk af met de sojasaus, de hoisinsaus en de zwarte sesamzaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.