Meest recente artikelen

Hoe bak je kip krokant?

Wij leggen het stap voor stap aan je uit!

Hoe bak je kip krokant? How to's

Een lekkere kipfilet, daar is iedereen wel voor te vinden. Het is lekker, gezond en snel klaar. Alleen kan kip nogal snel droog worden als je ze niet op de juiste manier bakt. En hoe krijg je nu ook weer zo'n krokant korstje? Wij serveren je de beste tips voor een smakelijke kipfilet!

Kip: superlekker en supergezond

Als je een paar kilootjes kwijt wil of gewoon wat gezonder wil leven, ga dan voor kip! Het is mager vlees waar toch nog gezonde vetten in zitten die je nodig hebt. Kip bevat naast vitaminen (vooral A en B) en mineralen als ijzer en magnesium ook veel eiwitten, waardoor je minder snel honger hebt. Win-win!

Gaarheid controleren

Als je kip bereidt, zorg er dan altijd voor dat ze volledig gaar is. Rauwe kip kan salmonella en andere bacteriën bevatten die je goed ziek kunnen maken. Snij daarom nooit bereide kip op dezelfde snijplank waar de rauwe kip eerder op lag. Neem liever een andere en gebruik ook een proper mes. Om te zien of je kipfilet gaar is, moet je 'm niet meteen opensnijden. Je kunt ook even in de kip prikken: als er helder sap uitkomt, is ze klaar.

Zo bak je een krokante kipfilet

  1. Voor je begint te bakken, laat de kip dan eerst op kamertemperatuur komen zodat het vlees zich kan ontspannen.
  2. Kruid de filet met peper en zout. Andere kruiden die lekker zijn bij kip zijn tijm, rozemarijn en oregano. Wacht na het kruiden niet te lang met bakken, want zout trekt vocht uit het vlees.
  3. Verhit olie in een grillpan of pan met antiaanbaklaag. Wij gebruikten de Tefal Ceramic Control White Induction koekenpan. Laat de olie goed heet worden.
  4. Leg de filet met de gekruide kant naar onderen in de pan. Kruid opnieuw, maar nu aan de andere kant.
  5. Laat de kipfilet een korstje vormen voor je 'm omdraait.
  6. Draai de filet om. Doe dit niet met een vork, maar met een knijptang. Bak nog even verder op een lager vuur (om te vermijden dat de kip droog wordt) tot hij volledig gaar is.
  7. Haal de kip uit de pan en laat nog enkele minuten rusten vooraleer je ze serveert. Zo kunnen alle sappen zich goed herverdelen.
  8. Je lekkere, krokante kipfilet is klaar. Smakelijk!

In dit filmpje tonen we je nog eens stap voor stap hoe je het doet:

Je koopt de pan die we gebruikten hier

Tefal Ceramic Control White Induction Koekenpan - Ø 28 cm

Dit kiest de redactie uit de Lekker-shop 2

 

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen