Meest recente artikelen

Dit zijn de populairste kiprecepten

Kiplekkere inspiratie

Dit zijn de populairste kiprecepten Artikel

Kip is een van de meest veelzijdige ingrediënten die er zijn. Geen wonder dat jullie het vaak op het menu zetten! Dit zijn de populairste kiprecepten op libelle-lekker.be.

1.Vol-au-vent van kipfilet

Als jullie zin hebben in vol-au-vent, moet het duidelijk vlug gaan. De supersnelle versie van de Belgische klassieker is dan ook met stip een van de populairste kiprecepten. Het kreeg een plekje helemaal bovenaan.

2. Kippenbouten met groenten uit de oven

Een kippenboutje smaakt altijd, deze versie vonden jullie echter meer dan gewoon lekker. Echt gróte fan van de kippenbout? Dan belanden ook deze recepten vast bij je favorieten.

3. Kippensoep

Misschien waren jullie vaak ziek of verkouden, het voorbije jaar… Maar het is natuurlijk goed mogelijk dat deze kippensoep gewoon héél erg lekker is. Probeerde je deze recepten al?

4. Ovenschotel met kip in een honing-mosterdsausje

Ook in deze lijst kon een ovenschotel natuurlijk niet ontbreken. Jullie laten het werk graag over aan dit handige keukentoestel, en dat is bij kip niet anders. Hier vind je nog meer inspiratie voor kip uit de oven.

5. Spirelli met kip, witloof en boursin

Wat is er nog beter dan pasta? Pasta met kip! Het is dan ook niet voor het laatst dat we dit duo zullen zien in de lijst. Een prachtige vijfde plaats voor een van onze lievelingsrecepten…

6. Pastaschotel met kip en broccoli

Deze welverdiende zesde plaats heeft deze pastaschotel vast te danken aan de witloofhaters… Hier ging er namelijk broccoli in de mix.

7. Tajine van kip en groenten

Een wat exotischer stoofpotje kunnen jullie echt wel smaken. Wie ‘m nog niet geprobeerd heeft: deze tajine met kip is subliem! Hier bundelden we trouwens onze ultieme recepten en tips voor een lekkere tajine.

8. Curry met kip en kokosmelk

Een echte tijdloze topper, deze kip-curry met kokosmelk, en bovendien een lekker slank receptje met bijzonder veel smaak. Ontdek hier nog meer lichte recepten met het veelzijdige gevogelte.

9. Pasta met kip, paprika en champignons

Jullie moeten wel echt heel veel van kip met pasta houden. Absoluut als er ook paprika’s en champignons bij gaan, zoals op dit lentefrisse bordje. Het is dan ook een winning team wat de smaakcombinatie betreft.

10. Pastaschotel met kip

Last but not least… Jawel! We sluiten de top tien af met nog een pastagerechtje. Maar geef toe: deze ovenschotel met een krokant korstje ziet er dan ook verrukkelijk uit.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen