Meest recente artikelen

Natalies herfstige weekmenu: snel klaar voor het hele gezin

Natalie kookt

Natalies herfstige weekmenu: snel klaar voor het hele gezin Artikel

Culiredactrice Natalie maakt een lekker en goedgevuld weekmenu dat snel klaar is en bij heel het gezin in de smaak valt. 

De herfst is misschien wel het mooiste kookseizoen. Want dan is er een overvloed aan zalige ingrediënten: pompoen, noten, paddenstoelen,… Natalie verwerkt ze in een heerlijk weekmenu dat snel klaar is en bij heel het gezin in de smaak valt.

Ontdek hier meer inspiratie voor je weekmenu dat snel klaar is. 

Maandag: pastaschelpen uit de oven met pompoen en champignons

Natalie:  "Je kunt de champignonsaus ook vervangen door een lekkere tomatensaus. Als je graag extra vlees toevoegt, denk dan eens aan krokante chorizo in plaats van de traditionele spekjes. "

Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Dinsdag: koteletjes met gebakken witloof en kervelpuree

Natalie: “Mag er een pittige dressing bij? Snipper dan een heleboel kruiden zoals peterselie, kervel, dragon, salie, tijm en rozemarijn fijn en meng ze met volle plattekaas en een snuifje pilipili.”

Woensdag: panpizza met gehakt en cheddar

Natalie: “Deze topper zet ik graag op mijn weekmenu. Het is snel klaar en valt bij iedereen in de smaak. Als ik homemade pizzadeeg overheb, rol ik het op, pak ik het in en steek ik het in de diepvries. Handig om in huis te hebben.”

Donderdag: noedelsoep met paddenstoelen en zachtgekookte eitjes

Natalie: “Eet je er graag nog vlees of vis bij? Kies dan voor een restje gebraden kip of wat krokant gebakken scampi’s.”

Vrijdag: zalm met notenkorst, bietjessalade en labneh

Natalie: “Oké, hier wordt wat met de tijd gefoefeld, want de labneh maak je eigenlijk de avond op voorhand. Gebruik hiervoor een schone neteldoek en spoel die voor de zekerheid eerst goed uit onder stromend koud water. Je wilt geen zeeprestjes in die lekkere labneh.”

Zaterdag: preirolletjes in parmaham met feta en mosterdpuree

Natalie: “De ham kun je makkelijk vervangen door gerookte zalm… even lekker! Of laat ‘m gewoon weg en je hebt een heerlijke vegetarische ovenschotel.”

Zondag:  Selderrisotto met rog en warme kappertjesvinaigrette

Natalie: “Mmm, rog… De smaak is subtiel en je haalt het visvlees heel makkelijk van de graat. Heb je nog een restje rog over? Maak er dan met boontjes een salade mee voor een gezonde lunch.”

Dessert: chocoladecake met koffieganache en nootjes

Natalie: Heb je nog ganache over? Schenk ‘m in een doosje en laat ‘m even opstijven in de koelkast. Je kunt de ganache gebruiken als basis om zelf truffels te maken.”

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel
Alles over Natalie Peeters

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen