Recept

Pastaschelpen uit de oven met pompoen en champignons

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie: "Je kunt de champignonsaus ook vervangen door een lekkere tomatensaus. Als je graag extra vlees toevoegt, denk dan eens aan krokante chorizo in plaats van de traditionele spekjes."

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Maak de champignons schoon en snij ze in kwartjes. Verhit olijfolie in een steelpan en fruit er de helft van de sjalot en de knoflook in aan.

  2. 2

    Voeg de champignons toe aan de pan en roerbak de groenten. Blus met de room en laat het geheel even inkoken. Breng op smaak met peper, zout en versgeraspte nootmuskaat.

  3. 3

    Kook de pastaschelpen al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.

  4. 4

    Spoel en snipper de salie. Fruit de rest van de sjalot en de knoflook in olijfolie. Voeg de salie toe en laat al roerend even bakken. Doe er dan de pompoenblokjes bij en laat ze meegaren. Meng er de ricotta onder en breng het geheel op smaak met de geraspte citroenschil, het citroensap, peper en zout.

  5. 5

    Lepel de champignonsaus op de bodem van een ovenschaal. Vul de pastaschelpen met de pompoenmengeling en leg ze in de champignonsaus. Bestrooi ze met de geraspte kaas en gaar ze nog 15 minuten in de oven. Werk af met de extra salie. Lekker met stokbrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!