Meest recente artikelen

Chorizo: hoe bewaren en bereiden?

Lekker pittig

Chorizo: hoe bewaren en bereiden? Artikel

Met chorizo breng je zelfs in het najaar wat warmte op je bord. Wij leggen je uit wat chorizo is, hoe je het bewaart en wat je ermee maakt.

Wat is chorizo?

Chorizo is een van oorsprong Spaanse worst met een roodachtige kleur en vrij grove structuur. Je kunt ‘m gedroogd kopen, ideaal om in schijfjes te serveren bij het aperitief. Maar er is ook verse chorizo. Die koop je in z’n geheel. Je hebt zachte en pikante chorizo. Let goed op, want pikante chorizo durft bij het koken weleens héél pittig te worden.

Hoe bewaar je chorizo?

Verse chorizo bewaar je afhankelijk van de verpakking gewoon droog of in de koelkast. Vind je ‘m in de supermarkt aan het droge-worstjes-rek, dan kun je ‘m zolang hij niet versneden is ook droog bewaren, net zoals gedroogde chorizo. Koop je ‘m in de verstoog of bij de slager, dan moet je ‘m wel koel bewaren.

Hoe bereid je het?

Droge chorizo kun je gewoon zo eten. Verse chorizo moet je wel echt verhitten. Je kunt ‘m kort aanbakken, maar hij is het lekkerst als je ‘m een beetje laat stoven en karamelliseren. Ook lekker: laat de verse chorizo in z’n geheel garen in de oven. Leg je er ook aardappelen en groenten bij, dan krijgen die extra veel smaak door de chorizo.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen