Recept

Preirolletjes in parmaham met feta en mosterdpuree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie: "De ham kun je makkelijk vervangen door gerookte zalm... even lekker! Of laat ‘m gewoon weg en je hebt een heerlijke vegetarische ovenschotel."

bereiding
  1. 1

    Verwarm de ovengrill voor. Spoel de preiwitten en maak ze goed schoon. Snij ze in stukken van 7 cm. Verhit boter in een pan en leg er de prei in. Kruid met peper, zout, nootmuskaat en tijm en verbrokkel er het bouillonblokje bij. Blus met een bodempje water en laat de prei op een zacht vuur garen.

  2. 2

    Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet ze af en pureer ze met een scheutje melk en een klontje boter. Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en de mosterd. Voeg als je fan bent van mosterd nog wat extra toe, maar proef eerst even.

  3. 3

    Hak de hazelnoten en verbrokkel de feta. Neem de gare prei uit de pan en wikkel elk stukje in een plakje parmaham. Lepel de mosterdpuree in een ovenschaal en leg er de preirolletjes op. Bestrooi met de gehakte hazelnoten en de feta. Zet nog enkele minuten onder de ovengrill. Werk af met de verse tijm. Serveer met een extra lepel graantjesmosterd.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Preirolletjes in parmaham met feta en mosterdpuree

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!