Recept

Koteletjes met gebakken witloof en kervelpuree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie: “Mag er een pittige dressing bij? Snipper dan een heleboel kruiden zoals peterselie, kervel, dragon, salie, tijm en rozemarijn fijn en meng ze met volle plattekaas en een snuifje pilipili.” 

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook ze gaar in lichtgezouten water. Pureer de aardappelen met de eidooier, een klontje boter en de melk en breng de puree op smaak met de mosterd, peper, zout en nootmuskaat. Spoel de kervel, snij ‘m fijn en roer ‘m door de puree.

  2. 2

    Meng de zachte boter met de geraspte sinaasappelschil. Halveer het witloof en verwijder de harde kern. Smelt een klontje van de sinaasappelboter in een pan en bak de witloofstronkjes hierin aan. Kruid met peper en zout en blus met het sinaasappelsap. Laat op een zacht vuur karamelliseren. Voeg eventueel nog wat rietsuiker of een koffielepel honing toe als je van zoet houdt.

  3. 3

    Verhit wat boter in een pan en bak de koteletjes aan beide kanten bruin en gaar. Bewaar de jus van het vlees. Serveer de kervelpuree met het gebakken witloof en de koteletjes. Maak een putje in de puree om de jus van het vlees in te schenken.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Koteletjes met gebakken witloof en kervelpuree

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!