Truffels
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Truffels

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Chocoladebolletjes om van te smullen

bereiding
  1. 1

    Breng de room tot tegen de kook aan en schenk kokendheet bij 300 g geraspte bittere chocolade. Roer tot de chocolade volledig gesmolten is.

  2. 2

    Laat de ganache - want dat hebt u nu gemaakt - een beetje afkoelen. Schep hem dan in een spuitzak met grote, gladde tuit.

  3. 3

    Leg een groot vel bakpapier op een platte schaal (bijvoorbeeld een bakplaat) en spuit er hoopjes ganache op. Zet 4 uur in de koelkast om op te stijven.

  4. 4

    Laat de rest van de chocolade smelten in een warmwaterbad en hou de gesmolten chocolade vloeibaar op een zacht vuurtje.

  5. 5

    Kneed de opgesteven truffels met de hand tot mooie bolletjes. Dompel ze in de gesmolten chocolade. Bestuif ze met cacaopoeder en rol ze in de witte chocoladekrullen. Laat weer mooi opstijven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Breng de room tot tegen de kook aan en schenk kokendheet bij 300 g geraspte bittere chocolade. Roer tot de chocolade volledig gesmolten is.

  2. 2

    Laat de ganache - want dat hebt u nu gemaakt - een beetje afkoelen. Schep hem dan in een spuitzak met grote, gladde tuit.

  3. 3

    Leg een groot vel bakpapier op een platte schaal (bijvoorbeeld een bakplaat) en spuit er hoopjes ganache op. Zet 4 uur in de koelkast om op te stijven.

  4. 4

    Laat de rest van de chocolade smelten in een warmwaterbad en hou de gesmolten chocolade vloeibaar op een zacht vuurtje.

  5. 5

    Kneed de opgesteven truffels met de hand tot mooie bolletjes. Dompel ze in de gesmolten chocolade. Bestuif ze met cacaopoeder en rol ze in de witte chocoladekrullen. Laat weer mooi opstijven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.