Meest recente artikelen

Champignonsaus maken: zo doe je het

Lekker én snel klaar!

Champignonsaus maken: zo doe je het How to's

Een lekkere, smeuïge champignonroomsaus geeft je gerechten niet alleen veel smaak, het geeft ook de indruk dat je uren in de keuken hebt gestaan. Maar eigenlijk kun je zo'n heerlijke champignonsaus maken in een mum van tijd. Wij vertellen je hoe je het doet.

Champignons: lekker, veelzijdig en gezond

Om champignonsaus te maken, heb je natuurlijk eerst en vooral champignons nodig. Deze zijn niet alleen heerlijk, ze barsten ook nog eens van onmisbare vitamines, eiwitten en vezels. De vitamines helpen om meer energie uit je voeding te halen en zijn supergezondPaddenstoelen bevatten trouwens ook weinig tot geen calorieën, zouten en vetten én ze zorgen voor een verzadigd gevoel. Als dat geen win-winsituatie is!

Wat heb je nodig om verse champignonsaus te maken?

  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 300 ml kalfsfond
  • 300 ml room
  • 300 g verse champignons
  • boter
  • peper en zout

Zo maak je het:

  1. Verhit wat boter in een pan. Voeg de champignons toe, kruid met peper en zout en bak tot ze gaar zijn. Hou ze apart.
  2. Pers een teentje look en stoof samen met de sjalot aan in de pan.
  3. Giet er de fond en de room bij en laat inkoken tot een smeuïg geheel.
  4. Voeg de gebakken champignons toe en laat 3 minuten pruttelen op een zacht vuur.
  5. Voeg citroensap toe en breng de saus op smaak met peper en zout.

Champignonsaus maken: zo doe je dat

Abonneer je op het Libelle Lekker YouTube-kanaal en ontdek er dagelijks toffe kookvideo’s.

Meer recepten voor champignonsaus

Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen