Meest recente artikelen

Champignonsaus maken: zo doe je het

Lekker én snel klaar!

Champignonsaus maken: zo doe je het How to's

Een lekkere, smeuïge champignonroomsaus geeft je gerechten niet alleen veel smaak, het geeft ook de indruk dat je uren in de keuken hebt gestaan. Maar eigenlijk kun je zo'n heerlijke champignonsaus maken in een mum van tijd. Wij vertellen je hoe je het doet.

Champignons: lekker, veelzijdig en gezond

Om champignonsaus te maken, heb je natuurlijk eerst en vooral champignons nodig. Deze zijn niet alleen heerlijk, ze barsten ook nog eens van onmisbare vitamines, eiwitten en vezels. De vitamines helpen om meer energie uit je voeding te halen en zijn supergezondPaddenstoelen bevatten trouwens ook weinig tot geen calorieën, zouten en vetten én ze zorgen voor een verzadigd gevoel. Als dat geen win-winsituatie is!

Welke champignons moet je gebruiken?

Voor champignonsaus kun je witte champignons of kastanjechampignons gebruiken. Kastanjechampignons zullen je saus wat donkerder en bruiner maken. Wil je liever een saus die lichter van kleur is? Ga dan voor witte champignons.

Het recept voor champignonroomsaus

Champignonsaus maken: zo doe je dat

Abonneer je op het Libelle Lekker YouTube-kanaal en ontdek er dagelijks toffe kookvideo’s.

Meer recepten voor champignonsaus

Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen