Meest recente artikelen

Hoe maak je champignonsaus?

Lekker én snel klaar!

  • Deel dit artikel:
Hoe maak je champignonsaus? How to's

Een lekkere, smeuïge champignonsaus geeft je gerechten niet alleen veel smaak, het geeft ook de indruk dat je uren in de keuken hebt gestaan. Maar eigenlijk maak je een verse champignonsaus in een mum van tijd, en dat doe je wel zo.

Champignons: lekker, veelzijdig en gezond

Champignons zijn niet alleen heerlijk, ze barsten van de vitamines, eiwitten en vezels die onmisbaar zijn. De vitamines helpen om meer energie uit je voeding te halen en zijn supergezond, zeker voor vegetariërs. Champignons zijn namelijk één van de weinige groenten die zo’n hoog gehalte aan vitamine B12 hebben. Paddenstoelen bevatten trouwens weinig tot geen calorieën, zouten en vetten én ze zorgen voor een verzadigd gevoel. Als dat geen win-winsituatie is!

Wat heb je nodig voor een verse champignonsaus?

  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 300 ml kalfsfond
  • 300 ml room
  • 300 g verse champignons
  • peper en zout
  • steelpannetje
  • champignonborsteltje
  • scherp mesje
  • houten lepel

Zo maak je het:

  1. Verhit wat boter in een pan. Wij gebruikten de Fissler Vienna kookpan.
  2. Pers een teentje look en stoof het aan in de pan.
  3. Doe er de fijngehakte sjalotjes bij.
  4. Voeg de champignons toe en bak tot ze gaar zijn.
  5. Giet er de fond en de room bij en laat inkoken tot een smeuïg geheel.
  6. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  7. Laat nog even pruttelen op een laag vuurtje en voilà, je verse champignonsaus is klaar!

In deze video leggen we nog eens uit hoe het moet:

Je koopt de kookpan die we gebruikten hier

Fissler Vienna Kookpan - 16 cm

Dit kiest de redactie uit de Lekker-shop 2

  • Snel klaar
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Champignonroomsaus

  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Côte à l'os met champignons

  • Snel klaar
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Kippensoep met champignons

  • Mag even duren
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Pasta met champignons en gorgonzola

  • Ik heb alle tijd
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Champignons met feta en sambal

  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Champignons a la grecque

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen