Meest recente artikelen

Wat zit er allemaal in een gezond lunchpakket?

Lekker én gezond lunchen doe je zo

Wat zit er allemaal in een gezond lunchpakket? Artikel

Een lunchpakket moet natuurlijk lekker zijn, maar liefst ook zo gezond mogelijk. Met deze checklist stel je moeiteloos een gezond lunchpakket samen.

Ga voor volkoren

Dol op die dagelijkse boterham in je lunchpakket? Daar is op zich niets mis mee, maar kies dan wel voor de volkoren variant. Dat geldt trouwens ook voor andere graanproducten als pasta en rijst. Zelfs de croutons in je soep kun je makkelijk van oudbakken volkorenbrood maken.

Als je wilt variëren, kunnen we je een lekker frisse quinoasalade aanbevelen!

Laat die groenten maar komen!

Heel wat mensen komen niet in de buurt van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten, en dat komt vaak omdat ze ze enkel ‘s avonds opscheppen. Ze ook ‘s middags een plekje geven in je gezond lunchpakket is dus de boodschap!

Makkelijke manieren om groenten toe te voegen aan je lunch, zijn:

  • Salades
  • Soepen (perfect om restjes in te verwerken)
  • Smoothies (wat extra blaadjes spinazie en klaar)
  • Groentetaart (maar probeer niet te veel vette ingrediënten toe te voegen)

Beleggen doe je zo

Dat sneetje volkorenbrood moet natuurlijk nog belegd worden. Salami, ham en kaas zijn klassiekers, maar ze dragen niet bepaald bij aan je gezondheid. Probeer liever mager vlees (bijvoorbeeld kipfilet), vette vis of zelfgemaakte groentespreads.

Spreads uit de winkel kunnen ook, maar let op de ingrediënten: te veel toegevoegde oliën of bewaarmiddelen ben je liever kwijt dan rijk.

Een fruitige toevoeging

Een stukje fruit als dessert? Een prima idee, zeker voor wie houdt van een zoete afsluiter. Zin in een extraatje? Maak dan eens fruitsalade met een pittige dressing!

Niet vergeten: water!

Tijdens een drukke werkdag is gehydrateerd blijven misschien het laatste van je zorgen, maar geloof ons: het is écht belangrijk. Gebruik je lunchmoment daarom om nog eens bij te tanken.

Toevoegingen als je favoriete fruit en kruiden maken je misschien nog meer geneigd om naar je drinkfles te grijpen. Ook zalig verfrissend: homemade icetea!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen