Recept

Frisse fruitsalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Makkelijk en snel aan de slag met heerlijk lokaal zomerfruit. Ook lekker met geroosterde amandelschilfers in plaats van pistachenootjes.

bereiding
  1. 1

    Splits het ei. Meng voorzichtig de eidooier met de mascarpone, het zakje vanillesuiker en de bloemsuiker tot een crème. Klop het eiwit stijf en spatel het door de crème. Zet koel weg.

  2. 2

    Verwijder de schil van één sinaasappel en snij het vruchtvlees tussen de vliezen door (à vif). Pel de banaan en snij in stukken. Spoel de andere vruchten, verwijder eventueel de schil en pit. Snij alle vruchten in hapklare stukken.

  3. 3

    Doe de gesneden vruchten in een saladekom, pers het sap uit van de andere sinaasappel en sprenkel het over de fruitsalade. Snipper de munt in repen en strooi over het fruit. Serveer met de mascarponecrème en werk af met de gehakte pistachenootjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Frisse fruitsalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!