Volkoren-pittenbrood
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Volkoren-pittenbrood

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Brood met zaadjes, heerlijk

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Rasp de wortel, druk uit in een zeef.

    Laat het lijnzaad ten minste 2 uur weken in 125 ml water. Laat het goed uitlekken.

  2. 2

    Meng de meelsoorten. Los de gist op in 200 ml lauw water en meng er 200 g van de bloem door. Dek de kom af met een vochtige doek en laat op z’n minst 24 uur rusten op kamertemperatuur.

  3. 3

    Meng de volgende dag 220 ml water met de olie en verwarm tot 37° C. Laat daarin het zout oplossen. Hou 2 el havervlokken apart en meng de rest met de resterende bloem en 1/3 van het lijnzaad. Voeg er het olie-watermengsel aan toe, de geraspte wortel en het gistdeegje van de vorige dag. Kneed goed tot een soepel en niet te stijf deeg (voeg er eventueel nog wat lauw water aan toe). Vorm er een lang brood van, dek af en laat 45 minuten rijzen.

  4. 4

    Bestrijk het brood met melk. Meng de rest van het lijnzaad met de rest van de havervlokken, het sesamzaad en de zonnebloempitten. Bestrooi hiermee het brood en druk de zaden goed aan. Dek af en laat nog 30 minuten rusten.

  5. 5

    Verwarm de oven voor op 220°C. Bak het brood 45 minuten in het midden van de oven

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Rasp de wortel, druk uit in een zeef.

    Laat het lijnzaad ten minste 2 uur weken in 125 ml water. Laat het goed uitlekken.

  2. 2

    Meng de meelsoorten. Los de gist op in 200 ml lauw water en meng er 200 g van de bloem door. Dek de kom af met een vochtige doek en laat op z’n minst 24 uur rusten op kamertemperatuur.

  3. 3

    Meng de volgende dag 220 ml water met de olie en verwarm tot 37° C. Laat daarin het zout oplossen. Hou 2 el havervlokken apart en meng de rest met de resterende bloem en 1/3 van het lijnzaad. Voeg er het olie-watermengsel aan toe, de geraspte wortel en het gistdeegje van de vorige dag. Kneed goed tot een soepel en niet te stijf deeg (voeg er eventueel nog wat lauw water aan toe). Vorm er een lang brood van, dek af en laat 45 minuten rijzen.

  4. 4

    Bestrijk het brood met melk. Meng de rest van het lijnzaad met de rest van de havervlokken, het sesamzaad en de zonnebloempitten. Bestrooi hiermee het brood en druk de zaden goed aan. Dek af en laat nog 30 minuten rusten.

  5. 5

    Verwarm de oven voor op 220°C. Bak het brood 45 minuten in het midden van de oven

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.