Meest recente artikelen

5 vuistregels voor de perfecte roux

Zo lukt hij altijd

  • Deel dit artikel:
5 vuistregels voor de perfecte roux Artikel

Om een perfecte saus te maken heb je natuurlijk eerst een perfecte roux nodig. Dankzij deze 5 geboden lukt hij sowieso!

Een perfecte roux maken? Dit zijn onze toptips:

  1. Klassiek is de verhouding tussen bloem en boter precies gelijk. Heb je echter vaak last van klontertjes? Maak dan eens een nattere roux, met iets meer boter.
  2. Gaar het boter-bloemmengsel op het vuur om een stevige roux te krijgen. Het is pas goed als je een egaal mengsel hebt dat subtiel naar koekjes ruikt.
  3. Wanneer je hem gaat binden, is het belangrijk dat je de warme roux met een koude vloeistof mengt. Voeg bijvoorbeeld afgekoelde bouillon of koude melk toe als je pan nog warm is.
  4. Om van je roux een saus te maken is er maar één weg: roeren, roeren en roeren. Zo vermijd je klontertjes. Krijg je ze er niet uit?Haal de mixer er dan even door.
  5. Laat je saus even doorkoken. Zo verdwijnt de bloemsmaak.

Lees ook…

Volg ons op FacebookPinterest en Instagram en schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Verwerk hem in deze heerlijke recepten…

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen