Recept

Vispannetje met grijze garnalen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lezeres Tine: “We hebben in de familie een gerecht waar we allemaal dol op zijn: het vispannetje van mijn grootmoeder. Ik ben getrouwd met een Marokkaanse man en heb dit al meermaals voor de schoonfamilie in Marokko gemaakt. Ook zij zijn er weg van.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de mosselen, in eigen nat, open koken op hoog vuur. Haal ze uit de schelp en hou apart.

  2. 2

    Smelt de boter in de pan, op hoog vuur, voeg de vloeibare bloem toe en roer tot een roux. Blus met de melk en roer goed. Voeg de visbouillon, wat peper en wat zout toe en blijf roeren tot de saus glad en lopend is. Strooi er een handvol geraspte kaas bij. Breng op smaak met het sap van een halve citroen.

  3. 3

    Schik de vis in een ovenschaal en kruid met peper en zout. Strooi er de kappertjes, de garnalen en de mosseltjes over en besprenkel met de rest van het citroensap. Lepel er de saus over en bestrooi met de rest van de geraspte kaas. Schuif 20 minuten in de voorverwarmde oven. Lekker met frietjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vispannetje met grijze garnalen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!