Recept

Gratin van pompoen, rode biet en lamsgehakt

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven op 180°C op de hete- luchtstand. Schil de pompoen, snij hem doormidden en verwijder de pitten. Snij het vruchtvlees in blokjes van 1 à 1,5 cm. Snij de voorgekookte bietjes ook in blokjes van die grootte. Vet een ovenschaal in met boter. Doe de pompoen- en bietblokjes erin, strooi er wat bruine suiker over en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Gaar de groenten 15 minuten in de oven.

  2. 2

    Maak de saus. Verwarm de melk. Smelt de boter, roer er de bloem door, laat even zacht bakken tot een roux. Giet er geleidelijk aan de warme melk bij en roer telkens glad. Kruid met nootmuskaat, peper en zout en laat minstens 15 minuten sudderen op een zacht vuurtje.

  3. 3

    Schil de aardappelen, snij ze in plakjes en stoom ze in 5 minuten net niet gaar. Zet opzij. Pel en pers de knoflook. Spoel de tijm en peterselie, ris de blaadjes van de tijm. Bak het lamsgehakt rul in olijfolie, samen met de knoflook, tijmblaadjes en peterselie.

  4. 4

    Roer de cheddar en de mozzarella door de bechamelsaus tot ze gesmolten zijn. Kruid bij met peper, zout en nootmuskaat.

  5. 5

    Spoel de salie. Haal de geroosterde groenten uit de oven, schep er de helft van de kaassaus over, leg er een laag aardappelplakjes op en eindig met de rest van de saus. Werk af met geraspte parmezaan, pompoenpitten en salieblaadjes, dek af met aluminiumfolie en bak de gratin 20 minuten in de oven. Verwijder de folie en laat nog 15 minuten verder bakken tot de bovenkant mooi goudbruin kleurt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gratin van pompoen, rode biet en lamsgehakt

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!