Recept

Ovenschotel met zalm en een dikke laag spinaziepuree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ook lekker met een mix van verschillende soorten vis, zowel gerookte visjes zoals heilbot, zalm en forel als verse vis zoals zalm, kabeljauw, leng, skrei en schelvis. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water. Spoel de spinazie. Pel de knoflook. Verhit olijfolie in een pan en prik de knoflook op een vork. Schep de spinazie in de pan en roer om met de vork tot de blaadjes geslonken zijn. Zo krijgt de spinazie een heerlijk knoflooksmaakje. Schep de spinazie uit de pan en laat goed uitlekken in een vergiet.

  2. 2

    Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Schep er de goed uitgelekte spinazie onder. Voeg de eidooier, een beetje boter en wat melk toe en stamp goed tot een gladde puree. Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en citroensap.

  3. 3

    Maak de selder schoon en snij ‘m in heel fijne boogjes. Snij de zalmfilets in blokjes.

  4. 4

    Maak de bechamelsaus. Smelt 60 gram boter in een steelpannetje en voeg 60 gram bloem toe. Roer tot een gladde roux. Blus met 750 milliliter melk en roer goed tot een smeuïge saus. Breng op smaak met de mosterd, de bieslook, wat citroensap, peper, zout en nootmuskaat.

  5. 5

    Meng de zalm en de selder onder de mosterdsaus en schep in een beboterde ovenschaal. Bedek met een dikke laag spinaziepuree en bak 15 minuten in de oven. Serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ovenschotel met zalm en een dikke laag spinaziepuree

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!